EUR: 323,02 Ft
CHF: 285,96 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Győr

Varázslatos hangok áramlása a Széchenyi téren

Az új operasztár-nemzedék ünnepelt énekesei léptek fel a Voices of 2018! koncerten szombaton este a Széchenyi téren. Ahogy hat éve mindig, most is telt ház volt, idén végre az idő is kegyes volt a rendezvényhez.

A világsztár énekes, Plácido Domingo által alapított nemzetközi operaversenyre jelentkezők többsége már rangos zenés színpadokon bizonyította tehetségét, azonban világkarrierjük elindulásához az Operalia lehet az egyik legfontosabb mérföldkő. Győrben évről évre fellépnek ezek a friss sztárok, nemrég újra nekik tapsolhattunk.


Idén is sokan voltak kíváncsiak a Széchenyi téren felcsendülő dallamokra
Fotó: O. Jakócs Péter

A koncert előtt az est fővédnöke, Borkai Zsolt, Győr polgármestere mondott köszöntőt, amelyben kitért arra, hogy a rendezvénynek a város már hatodik éve adhat otthon, ami öröm és megtiszteltetés.

– Győrben mindig gazdag kulturális élet volt és lesz, a jelen is ezt mutattatja. Nem véletlenül pályáztuk meg a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet, s az első fordulón sikeresen túljutottunk. A végső döntést decemberben hozzák meg. Ez a rendezvény is kiváló arra, hogy megerősítsük: esélyesek lehetünk a végső győzelemre! A pályázat mottója az Áramlás, így most mit is kívánhatnék még, mint hogy áramoljanak a hangjegyek és legyen egy felejthetetlen esténk! – mondta a polgármester. Majd természetesen megemlítette a Győri Filharmonikus Zenekart is, amely szintén a világelithez tartozik és a kezdetektől hallhatjuk őket a Voices koncertjein. Őket ezen az estén Manuel López-Gomez venezuelai származású, világhírű fiatal karmester dirigálta, akit a jelenkor egyik legizgalmasabb művészének tartanak.


Polyák Lilla a musicalek világába kalauzolta el az igényes kikapcsolódás híveit
Fotó: O. Jakócs Péter

Az est folyamán hallhattuk Adela Zahariát, Marco Ciaponit, Leon Kimet és különleges vendégként a győri születésű Polyák Lillát, aki a musicalek világába engedett betekintést, s a koncert elején hangsúlyozta: Győr az otthona, ide mindig hazatér, s bár igencsak feszített a nyári programja, egy pillanatig sem gondolkozott, amikor felkérték a szereplésre.

Az est folyamán hallhattuk Leon Kimet, Marco Ciaponit és Adela Zahariát is
Fotó: O. Jakócs Péter

A Voices of 2018! hatalmas siker volt, a Széchenyi téren lévők egy estére kikapcsolódhattak, s átadhatták magukat a komolyzene ringató áramlásának. S már csak egy évet kell várni, hogy újra átélhessük a mostanihoz hasonló zenei csodát…

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.