2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Győr

Várunk vissza, Yvette!

Komoly lépésre szánta el magát a Győri Audi ETO KC holland beállója, Yvette Broch. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló az elmúlt szezon sorozatos kemény megterhelése miatt úgy határozott, hogy nem kezdi el Győrben a felkészülést a következő szezonra. A Győri Audi ETO KC vezetése mindenben támogatja a játékost, és bízik abban, hogy még visszatér a pályára – áll a csapat közleményében.

Rendkívüli sajtótájékoztató keretében jelentette be Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC holland játékosa, hogy egyelőre nem a kézilabdázásban látja a jövőjét, ezért megkereste a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC vezetését, hogy mentse fel a munkavégzés alól.


Yvette Broch nehéz döntést hozott, de Győrben mindenki visszavárja: a klub, a csapat és a szurkolók is!
Fotó: gyorietokc.hu

– Az elmúlt szezon fantasztikus volt, de rettentő sokat kivett belőlem fizikálisan és mentálisan is. Nagyon nehéz volt ezt a döntést meghoznom, ám úgy érzem, most a szervezetem által küldött jelekre kell hallgatnom, és bejelentettem dr. Bartha Csaba elnök úrnak, hogy szeretném felfüggeszteni a szerződésem. Nagyon pozitívan álltak hozzám és ehhez a helyzethez, ezért szeretném megköszönni a támogatását – nyilatkozta Yvette Broch.

– Már idén májusban, az előző szezon végén láttuk Yvette-en, hogy teljesen elfogytak az energiakészletei. Közösen bíztunk benne, hogy a szinte teljes kimerültség határára érve a nyári szünetben szervezete képes lesz regenerálódni, és július közepén megkezdheti társaival az előttünk álló szezonra való felkészülést. Yvette azonban tegnap arról tájékoztatott, hogy nincs az élsporthoz megfelelő állapotban, és kérte, hogy szüneteltessünk a szerződését. Közösen megegyeztünk, így Yvette Broch szerződése a 2018/19-es szezonra vonatkozóan továbbra is él, viszont módosítottuk. Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint a pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz, ezért szó sincs a szerződése megszüntetéséről. Yvette Broch továbbra is a Győri Audi ETO KC játékosa, és visszavárjuk! – jelentette ki dr. Bartha Csaba, a klub elnöke.


Broch mióta Győrben játszik, hihetetlen védőmunkát végez, s támadásban is segíti csapatát. Most pihenésre van szüksége. Fotó: O. Jakócs Péter

Yvette Broch kiválása után az idén érkező norvég Kari Brattsetre és az ifjúsági válogatott Varga Emőkére számíthat Danyi Gábor vezetőedző.

– Természetesen megvizsgáljuk a lehetőségét a beálló poszt megerősítésének, de mivel minden csapat kialakította már a keretét az idei szezonra, nincs könnyű dolgunk – folytatta a Győri Audi ETO KC elnöke.

A világklasszisnak mindenki szurkol, hogy mielőbb ismét magára találjon (Fotó: MTI)

Yvette Broch 28 éves, 2015 nyarán csatlakozott a Győri Audi ETO KC keretéhez. A zöld-fehér klubbal két alkalommal ülhetett fel a Bajnokok Ligája képzeletbeli trónjára, egyszer ezüstérmes lett. Három alkalommal magyar bajnoki címet ünnepelhetett, míg a Női Kézilabda Magyar Kupában kettő arany- és egy ezüstéremmel gazdagította gyűjteményét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.