2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Hódmezővásárhely

Vásárhelyi céget is támogattak

Hatmilliárd forintos keretösszegből segítené a Pénzügyminisztérium a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az előző évben is meghirdetett, munkahelyteremtést támogató pályázatnak korábban már volt vásárhelyi nyertese – a Jan-Ker 2001 Kft. négy új embernek tudott munkahelyet biztosítani és az eszközbeszerzést is sikerrel valósították meg.

A vissza nem térítendő, munkahelyteremtő támogatás részleteiről augusztus 15-én a vállalkozók számára fórumot is tartottak a vásárhelyi járási hivatalban, valamint dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és munkatársai üzemlátogatást is tettek a hódmezővásárhelyi Jan-Ker 2001 Kft.-nél, hiszen a cég az előző évben elnyerte a támogatást.


A járási foglalkoztatási osztályokkal érdemes felvennie az érdeklődő vállalkozásoknak a kapcsolatot – a pályázat egészen szeptember 10-ig nyitott. Ezt követően a Pénzügyminisztérium bírálja majd el a beérkezett igényeket és ősszel hirdetik ki országosan a nyertes pályázókat.

A pályázat célja a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása. Emellett a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése, a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítése.

A vállalkozások összesen 3,4 millió forintot kérhetnek egy munkahely teremtéséhez, az alap 1,5 millió forint mellé pedig pluszösszeget is elnyerhetnek bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ha 6 éven aluli gyermeket nevelő hölgyet foglalkoztatnak vagy ha közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkát, jogosulttá válhatnak a nagyobb összegre.


Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott hozzátette, a támogatási forma célja a hazai kkv-szektorban érdekelt vállalkozások fejlesztése és fejlődése: „Munkahelyteremtésről beszélünk, az elvárás, hogy a meglévő foglalkoztatotti létszám megtartásával újabb munkahelyeket teremtsenek. A támogatás nagysága és összege különböző feltételektől függ, a kisgyermekes anyukák bevonása például plusztámogatást jelent. Azt pedig, hogy mire költhetik az összeget, a fantázia és a fejlesztési igények formálják.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.