EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,83 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Hódmezővásárhely

Vásárhelyi céget is támogattak

Hatmilliárd forintos keretösszegből segítené a Pénzügyminisztérium a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az előző évben is meghirdetett, munkahelyteremtést támogató pályázatnak korábban már volt vásárhelyi nyertese – a Jan-Ker 2001 Kft. négy új embernek tudott munkahelyet biztosítani és az eszközbeszerzést is sikerrel valósították meg.

A vissza nem térítendő, munkahelyteremtő támogatás részleteiről augusztus 15-én a vállalkozók számára fórumot is tartottak a vásárhelyi járási hivatalban, valamint dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és munkatársai üzemlátogatást is tettek a hódmezővásárhelyi Jan-Ker 2001 Kft.-nél, hiszen a cég az előző évben elnyerte a támogatást.


A járási foglalkoztatási osztályokkal érdemes felvennie az érdeklődő vállalkozásoknak a kapcsolatot – a pályázat egészen szeptember 10-ig nyitott. Ezt követően a Pénzügyminisztérium bírálja majd el a beérkezett igényeket és ősszel hirdetik ki országosan a nyertes pályázókat.

A pályázat célja a kkv-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának javítása. Emellett a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás, a helyi gazdaság megerősítése, valamint a foglalkoztatás bővítése, a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatásának elősegítése.

A vállalkozások összesen 3,4 millió forintot kérhetnek egy munkahely teremtéséhez, az alap 1,5 millió forint mellé pedig pluszösszeget is elnyerhetnek bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ha 6 éven aluli gyermeket nevelő hölgyet foglalkoztatnak vagy ha közfoglalkoztatott számára biztosítanak munkát, jogosulttá válhatnak a nagyobb összegre.


Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott hozzátette, a támogatási forma célja a hazai kkv-szektorban érdekelt vállalkozások fejlesztése és fejlődése: „Munkahelyteremtésről beszélünk, az elvárás, hogy a meglévő foglalkoztatotti létszám megtartásával újabb munkahelyeket teremtsenek. A támogatás nagysága és összege különböző feltételektől függ, a kisgyermekes anyukák bevonása például plusztámogatást jelent. Azt pedig, hogy mire költhetik az összeget, a fantázia és a fejlesztési igények formálják.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.