EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Vegyes előszezoni meccsek

A Visegrád Kupa küzdelmei során tétmérkőzést, a Vasas ellen pedig edzőmeccset játszott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az elmúlt időszakban. A mérleg egy szoros vereség és egy magabiztos győzelem.

Sorozatban játssza mérkőzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata. A DAB az idei szezonban a Visegrád Kupában is elindul, így a megszokottnál korábban, már augusztusban tétmérkőzéseket láthattak az érdeklődők a Jégcsarnokban. A közelmúltban a címvédő Nyitra érkezett az Acélbikákhoz. Az előzetes esélylatolgatások alapján nem a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, és a találkozó ezúttal nem is borította fel a papírformát: bár az első játékrészben még csak 0-1-es állást mutatott az eredményjelző, a második felvonásban a szlovákiai együttes két gólt is szerzett, amelyekre nem tudott válaszolni a DAB, így bár az utolsó harmadot sikerült kapott gól nélkül, döntetlenre hozniuk a vendéglátóknak, a Nyitra győzelme nem forgott veszélyben.


A Nyitra ellen nem volt esélye a dunaújvárosiaknak

A címvédő végül 0-3-as győzelemmel hozta el a pontokat Dunaújvárosból. A folytatásban egy edzőmérkőzés várt az Acélbikákra, mégpedig Budapesten, ahol az Erste Liga újonca, a Schiller-Vasas volt Azariék ellenfele. A dunaújvárosi drukkerek által jól ismert Ladányi Balázs vezette fővárosi együttes, úgy tűnt, nem igazán tudja megnehezíteni a DAB dolgát a felkészülési meccsen: az első játékrészben előbb 0-2-re léptek el a vendég Acélbikák a Vasastól, majd a folytatásban sem hagyták lélegzethez jutni a Ladányi-tanítványokat; a második játékrészben zsinórban három gólt szerzett az újvárosi együttes, és bár a záró felvonásban sikerült szépíteniük a budapestieknek, az Acélbikák így is magabiztos, 1-7-es győzelemmel hangolódhattak az előttük álló kihívásokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.