2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Dunaújváros

Vegyes előszezoni meccsek

A Visegrád Kupa küzdelmei során tétmérkőzést, a Vasas ellen pedig edzőmeccset játszott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az elmúlt időszakban. A mérleg egy szoros vereség és egy magabiztos győzelem.

Sorozatban játssza mérkőzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata. A DAB az idei szezonban a Visegrád Kupában is elindul, így a megszokottnál korábban, már augusztusban tétmérkőzéseket láthattak az érdeklődők a Jégcsarnokban. A közelmúltban a címvédő Nyitra érkezett az Acélbikákhoz. Az előzetes esélylatolgatások alapján nem a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, és a találkozó ezúttal nem is borította fel a papírformát: bár az első játékrészben még csak 0-1-es állást mutatott az eredményjelző, a második felvonásban a szlovákiai együttes két gólt is szerzett, amelyekre nem tudott válaszolni a DAB, így bár az utolsó harmadot sikerült kapott gól nélkül, döntetlenre hozniuk a vendéglátóknak, a Nyitra győzelme nem forgott veszélyben.


A Nyitra ellen nem volt esélye a dunaújvárosiaknak

A címvédő végül 0-3-as győzelemmel hozta el a pontokat Dunaújvárosból. A folytatásban egy edzőmérkőzés várt az Acélbikákra, mégpedig Budapesten, ahol az Erste Liga újonca, a Schiller-Vasas volt Azariék ellenfele. A dunaújvárosi drukkerek által jól ismert Ladányi Balázs vezette fővárosi együttes, úgy tűnt, nem igazán tudja megnehezíteni a DAB dolgát a felkészülési meccsen: az első játékrészben előbb 0-2-re léptek el a vendég Acélbikák a Vasastól, majd a folytatásban sem hagyták lélegzethez jutni a Ladányi-tanítványokat; a második játékrészben zsinórban három gólt szerzett az újvárosi együttes, és bár a záró felvonásban sikerült szépíteniük a budapestieknek, az Acélbikák így is magabiztos, 1-7-es győzelemmel hangolódhattak az előttük álló kihívásokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.