EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Vegyes előszezoni meccsek

A Visegrád Kupa küzdelmei során tétmérkőzést, a Vasas ellen pedig edzőmeccset játszott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az elmúlt időszakban. A mérleg egy szoros vereség és egy magabiztos győzelem.

Sorozatban játssza mérkőzéseit a Dunaújvárosi Acélbikák (DAB) jégkorongcsapata. A DAB az idei szezonban a Visegrád Kupában is elindul, így a megszokottnál korábban, már augusztusban tétmérkőzéseket láthattak az érdeklődők a Jégcsarnokban. A közelmúltban a címvédő Nyitra érkezett az Acélbikákhoz. Az előzetes esélylatolgatások alapján nem a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, és a találkozó ezúttal nem is borította fel a papírformát: bár az első játékrészben még csak 0-1-es állást mutatott az eredményjelző, a második felvonásban a szlovákiai együttes két gólt is szerzett, amelyekre nem tudott válaszolni a DAB, így bár az utolsó harmadot sikerült kapott gól nélkül, döntetlenre hozniuk a vendéglátóknak, a Nyitra győzelme nem forgott veszélyben.


A Nyitra ellen nem volt esélye a dunaújvárosiaknak

A címvédő végül 0-3-as győzelemmel hozta el a pontokat Dunaújvárosból. A folytatásban egy edzőmérkőzés várt az Acélbikákra, mégpedig Budapesten, ahol az Erste Liga újonca, a Schiller-Vasas volt Azariék ellenfele. A dunaújvárosi drukkerek által jól ismert Ladányi Balázs vezette fővárosi együttes, úgy tűnt, nem igazán tudja megnehezíteni a DAB dolgát a felkészülési meccsen: az első játékrészben előbb 0-2-re léptek el a vendég Acélbikák a Vasastól, majd a folytatásban sem hagyták lélegzethez jutni a Ladányi-tanítványokat; a második játékrészben zsinórban három gólt szerzett az újvárosi együttes, és bár a záró felvonásban sikerült szépíteniük a budapestieknek, az Acélbikák így is magabiztos, 1-7-es győzelemmel hangolódhattak az előttük álló kihívásokra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.