EUR: 323,96 Ft
CHF: 287,55 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Nagykanizsa

Vereség az első hazain…

Hazai pályán is bemutatkozott az NB III-ban az FC Nagykanizsa. Az első fordulóban idegenben három pontot szerzett alakulat ezúttal vereséget szenvedett egy másik megyebajnoktól.

A Ménfőcsanak szintén frissen került fel a harmadik vonalba, így két újonc csatáját láthatta a majd’ ezer néző. A kanizsaiak az Andráshida elleni felálláshoz képest némileg változtattak az összeállításon, elsősorban Gerencsér Attila vállsérülése miatt.


Az Olajbányász-stadionban kimondottan futballhangulat uralkodott, a hazai ultrák (is) igyekeztek mindent megtenni az együttes sikeréért. Ám a Győr-Moson-Sopron megyeiek sem feltartott kézzel jöttek Dél-Zalába, Kószás már a 8. percben beköszönt, s a vendégelőnyt Füredi a 24. percben megduplázta.

Péntek Adrián (kékben) gól lőtt az első hazai NB III-as meccsen (Fotó: Gergely Szilárd)

Fordulás után a Nagykanizsa nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, Péntek az 52. percben szépített, majd a házigazdák sorra alakították ki helyzeteiket, de több lövés is a kapufán csattant. Érett az egyenlítés, azonban a 73. percben Weitner egy kipattanót a kapuba vágott, és ezzel el is döntötte a találkozó sorsát, 1-3.


Barna László tanítványai nem futballoztak rosszul, ám a kapu előtt elpártolt tőlük a szerencse, a Ménfőcsanak pedig a gyorsan megszerzett gólok után elsősorban védekezésben jeleskedett, és ez ezen a napon elegendő volt a három pont megszerzéséhez.

AZ FC Nagykanizsa két forduló után a 9. helyen áll, ezen a hétvégén pedig a III. Ker. TVE otthonában lép pályára.

A találkozó jegyzőkönyvéből:

FC Nagykanizsa–Ménfőcsanak ESK 1-3 (0-2). Gólszerzők: Péntek, illetve Kószás (8.), Füredi (24.), Weitner (73.).

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Szabó B., Major, Horváth B. – Csáki (Hetesi, 73.) – Péntek, Kondor (Kretz, 46.), Vittman, Szőke D. – Kovács Gy. (Béli M., 46.). Vezetőedző: Barna László.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.