2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Nagykanizsa

Vereség az első hazain…

Hazai pályán is bemutatkozott az NB III-ban az FC Nagykanizsa. Az első fordulóban idegenben három pontot szerzett alakulat ezúttal vereséget szenvedett egy másik megyebajnoktól.

A Ménfőcsanak szintén frissen került fel a harmadik vonalba, így két újonc csatáját láthatta a majd’ ezer néző. A kanizsaiak az Andráshida elleni felálláshoz képest némileg változtattak az összeállításon, elsősorban Gerencsér Attila vállsérülése miatt.


Az Olajbányász-stadionban kimondottan futballhangulat uralkodott, a hazai ultrák (is) igyekeztek mindent megtenni az együttes sikeréért. Ám a Győr-Moson-Sopron megyeiek sem feltartott kézzel jöttek Dél-Zalába, Kószás már a 8. percben beköszönt, s a vendégelőnyt Füredi a 24. percben megduplázta.

Péntek Adrián (kékben) gól lőtt az első hazai NB III-as meccsen (Fotó: Gergely Szilárd)

Fordulás után a Nagykanizsa nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, Péntek az 52. percben szépített, majd a házigazdák sorra alakították ki helyzeteiket, de több lövés is a kapufán csattant. Érett az egyenlítés, azonban a 73. percben Weitner egy kipattanót a kapuba vágott, és ezzel el is döntötte a találkozó sorsát, 1-3.


Barna László tanítványai nem futballoztak rosszul, ám a kapu előtt elpártolt tőlük a szerencse, a Ménfőcsanak pedig a gyorsan megszerzett gólok után elsősorban védekezésben jeleskedett, és ez ezen a napon elegendő volt a három pont megszerzéséhez.

AZ FC Nagykanizsa két forduló után a 9. helyen áll, ezen a hétvégén pedig a III. Ker. TVE otthonában lép pályára.

A találkozó jegyzőkönyvéből:

FC Nagykanizsa–Ménfőcsanak ESK 1-3 (0-2). Gólszerzők: Péntek, illetve Kószás (8.), Füredi (24.), Weitner (73.).

Nagykanizsa: Horváth M. – Pál D., Szabó B., Major, Horváth B. – Csáki (Hetesi, 73.) – Péntek, Kondor (Kretz, 46.), Vittman, Szőke D. – Kovács Gy. (Béli M., 46.). Vezetőedző: Barna László.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.