2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Dunaújváros

Veretlenül tornagyőztes a DKKA

Elveszített meccs nélkül lett tornagyőztes a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia II. számú U19-es együttese a dániai Generation Handball kupán. Vártok Ákos csapata norvég és dán csapatokat is maga mögé utasított.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két utánpótláskorú csapattal nevezett a Generation Handball elnevezésű nemzetközi felkészülési tornára, amelynek a dániai Viborg adott otthont. Ezúttal az U19-es együttesek közül a II. számú alakulat bizonyult eredményesebbnek, amely tornagyőzelemmel zárta a viadalt.


A DKKA utánpótlás csapata a nemzetközi tornán is megállta a helyét
MTI Fotó: Kovács Anikó (archív)

A kétnapos tornán a csoportmérkőzések során Vártok Ákos tanítványai veretlenül jutottak tovább, miután a Hadsten Handbold együttesét 20-12-re, a Son HK gárdáját 28-11-re, míg a Haishan Senior High School csapatát 17-9-re győzték le. A torna második napján tehát már a döntőbe jutásért szállhattak harcba az újvárosi lányok, akik az Aalborg EH ellen vívhatták ki a fináléba kerülést. Miután 16-9-re maguk mögé utasították ellenfelüket, következhetett a torna utolsó mérkőzése: itt a norvég Raelingen HK várt a DKKA-ra. A találkozó kiélezett küzdelmet hozott, hiszen a félidőben csupán egy góllal, 7-6-ra vezetett az újvárosi csapat, ám a második félidő küzdelmeit követően is pontosan egy góllal állt jobban a Kohász együttese, amely végül 16-15-ös győzelme mellett a torna megnyerésének is örülhetett.

Kapcsolódó Cikkek