EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,17 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Veretlenül tornagyőztes a DKKA

Elveszített meccs nélkül lett tornagyőztes a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia II. számú U19-es együttese a dániai Generation Handball kupán. Vártok Ákos csapata norvég és dán csapatokat is maga mögé utasított.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia két utánpótláskorú csapattal nevezett a Generation Handball elnevezésű nemzetközi felkészülési tornára, amelynek a dániai Viborg adott otthont. Ezúttal az U19-es együttesek közül a II. számú alakulat bizonyult eredményesebbnek, amely tornagyőzelemmel zárta a viadalt.


A DKKA utánpótlás csapata a nemzetközi tornán is megállta a helyét
MTI Fotó: Kovács Anikó (archív)

A kétnapos tornán a csoportmérkőzések során Vártok Ákos tanítványai veretlenül jutottak tovább, miután a Hadsten Handbold együttesét 20-12-re, a Son HK gárdáját 28-11-re, míg a Haishan Senior High School csapatát 17-9-re győzték le. A torna második napján tehát már a döntőbe jutásért szállhattak harcba az újvárosi lányok, akik az Aalborg EH ellen vívhatták ki a fináléba kerülést. Miután 16-9-re maguk mögé utasították ellenfelüket, következhetett a torna utolsó mérkőzése: itt a norvég Raelingen HK várt a DKKA-ra. A találkozó kiélezett küzdelmet hozott, hiszen a félidőben csupán egy góllal, 7-6-ra vezetett az újvárosi csapat, ám a második félidő küzdelmeit követően is pontosan egy góllal állt jobban a Kohász együttese, amely végül 16-15-ös győzelme mellett a torna megnyerésének is örülhetett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.