EUR: 319,68 Ft
CHF: 282,63 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Vérüket adták

Az év más időszakaihoz képest a nyári időszakban csökken a véradások száma. Az okok összetettek a nagy meleg és a sokakat érintő allergiaszezon mellett a nyári szabadságok is hozzájárulnak a visszaeséshez. A vérhiányt orvosolandó az Apollo Tyres augusztus 28-án tartotta meg az idei harmadik véradását, melyen 45 dolgozó vett részt.

A véradás lebonyolításában ezúttal is a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete nyújtott segítséget az Apollo Tyres-nek. Minden egyes véradó három másik ember életét menti meg, így a mai véradással az apollósok 135 embertársuknak segítettek. A Vöröskeresztnek és az Országos Vérellátó Szolgálatnak naponta 1600-1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy országos szinten rendelkezésre álljon a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség. Mivel egy egészséges felnőtt minden harmadik hónapban adhat vért, az Apollo Tyres maximálisan kihasználja ezt a lehetőséget, hiszen a gyár egy évvel ezelőtti indulása óta ez az ötödik ilyen akció volt.


„Most már elmondhatjuk, hogy a véradásoknak hagyománya van a cégünknél. Minden alkalommal közel 50 munkatársunk jelentkezik, mivel felismerték, hogy egy fontos ügyet támogatnak. Az Apollo több egészségügyi kezdeményezést is segít, szorosan együttműködik a helyi intézményekkel, ezáltal az a célja, hogy hozzájáruljon a közösségek életminőségének javításához” – mondta C Krishna Kumar az Apollo Tyres gyárigazgatója.

Az Apollo Tryes az egészségügy más területeit támogatva szoros együttműködést alakított ki a gyöngyösi Bugát Pál Kórházzal. A gyermekosztályon fekvő, illetve oda kezelésre, vizsgálatra érkező gyermekek számára korábban játszószobát alakítottak ki, és azóta is folyamatosan gondoskodnak az ott található eszközök bővítéséről, illetve az elhasználódott kellékek cseréjéről. A játszószoba felszerelése mellett arra is volt példa, hogy az Apollo önkéntesei a diagnosztikai épület folyosóját festették ki.


Kapcsolódó Cikkek

  • El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.