EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Sport

Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

Már-már az 1985-ös UEFA-kupa-menetelést idéző hangulatban vannak a fehérváriak. Akkor olyan gigászokat ejtettek ki, mint a PSG vagy a Manchester United, ma „csak” az AEK Athént kell(ene) legyűrni. Az esély megvan.

Ma este 21 órától a felcsútinál tágasabb albérletbe, az Üllői úti Groupama Arénában költözik a MOL Vidi, ahol alighanem telt ház, mintegy 22 ezer szurkoló biztatja majd Juhász Rolandékat. Ez azonban nem rettenti meg a vendégeket, hiszen a görög csapat otthon többször játszik 50-60 ezer fanatikus előtt. S ugyan az athéniak történetében van egy-egy  vargabetű – például 2011-ben csőd és búcsú az élvonalból –, azért a 2006–2007-es szezonban már megfordultak a Bajnokok Ligája csoportkörében, s most is oda igyekeznek. Ha a Vidi engedi…MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Sajnos a statisztika nem sok jót ígér: az UEFA-kupában a Salgótarjánt (1972/1973), az FTC-t (1998/1999), az MTK-t (1999/2000) és a Vasast (2000/2001) is kiejtették a görögök, 1983-ban a KEK-kiírásban az Újpest az athéni 2-0 után a Megyeri úton 4-1-re győzött. Ettől függetlenül a Vidi már bebizonyította, hogy csodára is képes, bár a mágia helyett inkább az eddigiekben látott szilárd és szervezett védekezésének köszönhető, hogy az AEK esetleges búcsúztatása után a BL csoportkörében szerepelhet. A Vidi mellett szól az is, hogy a görög bajnokság a jövő hét végén kezdődik, így az AEK csak a Celtic ellen vívott ebben a szezonban tétmeccset. Igaz, a párharcban a görögök rendkívül masszív védekezést és gyors, pontos ellentámadásokat mutattak be.

A Vidi jól hangolt a ma esti találkozóra, 3-0-ra legyőzték a Budapest Honvéd együttesét a Bozsik Stadionban. A fehérváriaknak ez lesz a 79. európai kupameccsük, de görög ellenféllel most találkoznak először. Amennyiben a Vidi megnyeri a párharcot, 2010 után ismét lesz BL-főtáblás magyar klubcsapat, de ha netán kiesik, akkor sem kell szomorkodnunk, hiszen az Európa Liga-csoportkör-már garantált Juhász Rolandéknak.


A MOL Vidi FC–AEK Athén összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti 21 órától.

Puskás is ült az athéni kispadon

Az AEK Athén történetében több magyar szál is van, az egyik legsikeresebb edzője Csaknády Jenő, aki 1963-ban és 1968-ban bajnokságot nyert a csapattal, 1978 és 1979 között Puskás Ferenc is ült a kispadon. Esterházy Márton, Tőzsér Dániel és Németh Krisztián is légióskodott az athéniaknál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.