EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Vígjátékok lesznek terítéken a BFMK-ban

Hivatalosan is lerántották a leplet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ bérletes előadásairól. A nagyérdemű elsősorban kacagtató daraboknak örülhet, többek között Hyppolit, a lakáj is felbukkan a színpadon Mikó István alakításában.

A Bessenyei bérlet keretében hat nagyszínházi produkció érkezik a BFMK színpadára. Az első három darabot még idén, októberben, novemberben és decemberben láthatja a közönség, míg a másik három színdarab a következő évben lesz műsoron.


Az októberi első előadáson egy bűnügyi komédia, a Hajmeresztő elevenedik meg, a Veres1Színház előadásában. Paul Pörtner darabjában a néző szó szerint belecsöppen a kalandokba, a színpadon pedig Vida Péter, Faragó András, Pál Tamás és Zorgel Enikő sziporkázik majd.

Az Ivancsics Ilona Színház a kulisszák mögé enged betekintést a Színházkomédia című darab keretein belül, valamint Mikó István főszereplésével színpadra kerül a Hypollit, a lakáj című jól ismert és közönségkedvenc történet is. 2019-ben pedig a Bankhitel, a Falu rossza és az Őrületek tornya lesz még terítéken.

A Gombos Katalin bérlet öt színdarabot tartalmaz, például a Paprikáscsirke avagy Stex és New York című előadást élvezheti a közönség, de műsoron lesz a Hangulatjelentés – Hangulatvilágítás is, ahogy a Kulisszák mögött és a Hajszál híján Hollywood is.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője

Az új szezonban pedig újdonságra is számíthatnak az érdeklődök, megjelenik a Lélek bérlet. Varga Anikó intézményvezető elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a közönség nagy része szereti az ezotériával, lelki dolgokkal kapcsolatos előadásokat, nekik szeretnének kedvezni az új bérletkonstrukcióval.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.