EUR: 321,99 Ft
CHF: 285,28 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Vígjátékok lesznek terítéken a BFMK-ban

Hivatalosan is lerántották a leplet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ bérletes előadásairól. A nagyérdemű elsősorban kacagtató daraboknak örülhet, többek között Hyppolit, a lakáj is felbukkan a színpadon Mikó István alakításában.

A Bessenyei bérlet keretében hat nagyszínházi produkció érkezik a BFMK színpadára. Az első három darabot még idén, októberben, novemberben és decemberben láthatja a közönség, míg a másik három színdarab a következő évben lesz műsoron.


Az októberi első előadáson egy bűnügyi komédia, a Hajmeresztő elevenedik meg, a Veres1Színház előadásában. Paul Pörtner darabjában a néző szó szerint belecsöppen a kalandokba, a színpadon pedig Vida Péter, Faragó András, Pál Tamás és Zorgel Enikő sziporkázik majd.

Az Ivancsics Ilona Színház a kulisszák mögé enged betekintést a Színházkomédia című darab keretein belül, valamint Mikó István főszereplésével színpadra kerül a Hypollit, a lakáj című jól ismert és közönségkedvenc történet is. 2019-ben pedig a Bankhitel, a Falu rossza és az Őrületek tornya lesz még terítéken.

A Gombos Katalin bérlet öt színdarabot tartalmaz, például a Paprikáscsirke avagy Stex és New York című előadást élvezheti a közönség, de műsoron lesz a Hangulatjelentés – Hangulatvilágítás is, ahogy a Kulisszák mögött és a Hajszál híján Hollywood is.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője

Az új szezonban pedig újdonságra is számíthatnak az érdeklődök, megjelenik a Lélek bérlet. Varga Anikó intézményvezető elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a közönség nagy része szereti az ezotériával, lelki dolgokkal kapcsolatos előadásokat, nekik szeretnének kedvezni az új bérletkonstrukcióval.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.