2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb Hódmezővásárhely

Vígjátékok lesznek terítéken a BFMK-ban

Hivatalosan is lerántották a leplet a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ bérletes előadásairól. A nagyérdemű elsősorban kacagtató daraboknak örülhet, többek között Hyppolit, a lakáj is felbukkan a színpadon Mikó István alakításában.

A Bessenyei bérlet keretében hat nagyszínházi produkció érkezik a BFMK színpadára. Az első három darabot még idén, októberben, novemberben és decemberben láthatja a közönség, míg a másik három színdarab a következő évben lesz műsoron.


Az októberi első előadáson egy bűnügyi komédia, a Hajmeresztő elevenedik meg, a Veres1Színház előadásában. Paul Pörtner darabjában a néző szó szerint belecsöppen a kalandokba, a színpadon pedig Vida Péter, Faragó András, Pál Tamás és Zorgel Enikő sziporkázik majd.

Az Ivancsics Ilona Színház a kulisszák mögé enged betekintést a Színházkomédia című darab keretein belül, valamint Mikó István főszereplésével színpadra kerül a Hypollit, a lakáj című jól ismert és közönségkedvenc történet is. 2019-ben pedig a Bankhitel, a Falu rossza és az Őrületek tornya lesz még terítéken.

A Gombos Katalin bérlet öt színdarabot tartalmaz, például a Paprikáscsirke avagy Stex és New York című előadást élvezheti a közönség, de műsoron lesz a Hangulatjelentés – Hangulatvilágítás is, ahogy a Kulisszák mögött és a Hajszál híján Hollywood is.

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője

Az új szezonban pedig újdonságra is számíthatnak az érdeklődök, megjelenik a Lélek bérlet. Varga Anikó intézményvezető elmondta, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján a közönség nagy része szereti az ezotériával, lelki dolgokkal kapcsolatos előadásokat, nekik szeretnének kedvezni az új bérletkonstrukcióval.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.