2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Debrecen

Virág- és fénykavalkád

Aki elmerült a karneváli hét programjaiban, jobb, ha szabadságot vett ki a kavalkád utáni élmények kipihenésére. A Nagyerdőn és belvárosban a Cseh Sörkert kínált finom söröket, a Galiba Fesztivál adta az alaphangot, a Fények éjszakáin érdemes volt kóborolni a Tündérkertben.

A 670 ezer szál dália látványa, ami Hollandiából érkezett, elkábította a lelátókról a karnevált csodálókat. Összesen 16 virágkocsit, 30 művészeti csoport több mint 2000 fellépőjét lehetett fényképezni. Este már ötödik alkalommal ragyogtak a Karneváléj csillagai. A rendezvények dömpingje elvarázsolt sokakat. Kiállítás a Kölcseyben, virágok és fotóművészek és mindenütt a cseh sörök. A Galiba gyermekcsoportok maguk készítette kiskocsival vonultak, ismerkedve és élvezve a karneváli miliőt.


Debrecen Tigris nevű virágkocsija
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen belvárosában három helyszínen épületvetítés aratott sikert. A református Nagytemplomnál Bordos László Zsolt vezetésével egy nemzetközi 3D mapping művészekből álló csapat interaktív vászonként játszott az épületekkel. Fénybe öltözött csodák, fényforgatag, zsonglőrök, LED-táncosok és térzene. Hárfa- és fuvolaszó, mindenütt szelfinek való pillanatok, Fények éjszakái – Tündérkert a régi városháza udvarán. Food truck-show, sör és vidámság mindenütt. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Budapest Bár koncertje, valamint Bernstein 100 – a Kodály Filharmonikusok, Varnus Xavér és Balázs János estje zajlott.

A református Nagytemplom interaktív vászonként funkcionált

Nemzeti ünnepünkön következett a nagy attrakció, a karneváli felvonulás – kerékpárosok, old timerek, művészeti csoportok és virágkocsik végeláthatatlan sora. A Karneváli Fiesztán folklórbemutatókat láthattunk a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, és este jött Karneváléj, Magyarország legnagyobb arénashow-ja A Dal sztárjaival! 2000 táncos a világ minden tájáról, virágkocsik, artisták, lenyűgöző látványvilága várta a karneválozókat. Fellépett Alexander Rybak, AWS, Ceasefire X, Dánielfy Gergő, Freddie, Ham Ko Ham, a Honeybeast, Horváth Tamás, Kállay-Saunders András, Odett, Parno Graszt, Sativus, Süle Zsolt, Szakcsi Lakatos Róbert, Kökény Attila, Szőke Nikolett és a yesyes. Ezután 22 órakor következett a tűzijáték és az utcabál Kökény Attilával az Egyetem téren. Másnap reggel nyolctól a közkedvelt virágkocsi-kiállítás kapott helyet a Kossuth téren, kora este pedig kürtőskalács Guinness-rekord-kísérlet zajlott. És aki még bírta, az a Táncol a város – esti karneváli felvonuláson és Hooligans-koncerten mulathatott egy jót.


A Karneváléj Magyarország legnagyobb arénashow-ja

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.