2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Debrecen

Virág- és fénykavalkád

Aki elmerült a karneváli hét programjaiban, jobb, ha szabadságot vett ki a kavalkád utáni élmények kipihenésére. A Nagyerdőn és belvárosban a Cseh Sörkert kínált finom söröket, a Galiba Fesztivál adta az alaphangot, a Fények éjszakáin érdemes volt kóborolni a Tündérkertben.

A 670 ezer szál dália látványa, ami Hollandiából érkezett, elkábította a lelátókról a karnevált csodálókat. Összesen 16 virágkocsit, 30 művészeti csoport több mint 2000 fellépőjét lehetett fényképezni. Este már ötödik alkalommal ragyogtak a Karneváléj csillagai. A rendezvények dömpingje elvarázsolt sokakat. Kiállítás a Kölcseyben, virágok és fotóművészek és mindenütt a cseh sörök. A Galiba gyermekcsoportok maguk készítette kiskocsival vonultak, ismerkedve és élvezve a karneváli miliőt.


Debrecen Tigris nevű virágkocsija
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecen belvárosában három helyszínen épületvetítés aratott sikert. A református Nagytemplomnál Bordos László Zsolt vezetésével egy nemzetközi 3D mapping művészekből álló csapat interaktív vászonként játszott az épületekkel. Fénybe öltözött csodák, fényforgatag, zsonglőrök, LED-táncosok és térzene. Hárfa- és fuvolaszó, mindenütt szelfinek való pillanatok, Fények éjszakái – Tündérkert a régi városháza udvarán. Food truck-show, sör és vidámság mindenütt. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Budapest Bár koncertje, valamint Bernstein 100 – a Kodály Filharmonikusok, Varnus Xavér és Balázs János estje zajlott.

A református Nagytemplom interaktív vászonként funkcionált

Nemzeti ünnepünkön következett a nagy attrakció, a karneváli felvonulás – kerékpárosok, old timerek, művészeti csoportok és virágkocsik végeláthatatlan sora. A Karneváli Fiesztán folklórbemutatókat láthattunk a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon, és este jött Karneváléj, Magyarország legnagyobb arénashow-ja A Dal sztárjaival! 2000 táncos a világ minden tájáról, virágkocsik, artisták, lenyűgöző látványvilága várta a karneválozókat. Fellépett Alexander Rybak, AWS, Ceasefire X, Dánielfy Gergő, Freddie, Ham Ko Ham, a Honeybeast, Horváth Tamás, Kállay-Saunders András, Odett, Parno Graszt, Sativus, Süle Zsolt, Szakcsi Lakatos Róbert, Kökény Attila, Szőke Nikolett és a yesyes. Ezután 22 órakor következett a tűzijáték és az utcabál Kökény Attilával az Egyetem téren. Másnap reggel nyolctól a közkedvelt virágkocsi-kiállítás kapott helyet a Kossuth téren, kora este pedig kürtőskalács Guinness-rekord-kísérlet zajlott. És aki még bírta, az a Táncol a város – esti karneváli felvonuláson és Hooligans-koncerten mulathatott egy jót.


A Karneváléj Magyarország legnagyobb arénashow-ja

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.