EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Migrációs válság: Vissza kell térni az első biztonságos ország elvéhez

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint az uniós jogértelmezésnek – Magyarországot követve – vissza kell térnie az első biztonságos ország elvéhez, azaz menekült státus igénylésére csak a származási országhoz legközelebb eső biztonságos országban lenne lehetőség.

Szánthó Miklós az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta, bízik abban, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter és Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden esedékes megbeszélésén is téma lesz az első biztonságos ország elve.


Elmondta: a genfi menekültügyi egyezmény józan észen alapuló jogértelmezése alkalmas lenne a migrációs válság kezelésére, azonban az egyezmény uniószerte elterjedt liberális értelmezése globális szociális ellátásnak tekinti a menekültjogot.

A keddi, milánói olasz-magyar megbeszélésen a migrációs szabályok megváltoztatását tanulmányozzák majd. A megbeszéléssel kapcsolatban Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormánypárti Liga vezetője a Corriere della Sera napilapnak azt nyilatkozta, “nem szállíthatjuk vissza a migránsokat, de az egyezményeket és konvenciókat meg lehet változtatni”.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.