2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Visszakerült az ebtelepre a jobbikos kampánykutyája

Alig egy héttel a választások előtt, április 2-án még büszkén pózolt fiaival és „örökbe fogadott” kutyájukkal, Ribizlivel Jakab Péter, a Jobbik mostanság erkölcsi bástyaként villogó miskolci parlamenti képviselője, a párt korábbi szóvivője, akiről azonban most kiderült: a kampány vége után hetekkel már meg is szabadult a szerencsétlen állattól.

A Parlamentben igen nagyhangú jobbikos július 29-i posztjában számolt be róla, hogy már két hónappal korábban új gazdát kellett keresnie Ribizlinek, mert állítása szerint harapdálta gyerekeit, és miután az új gazda se bírt vele, a kis állat egy hete visszakerült a miskolci ebtelepre. A poszt nagyjából egy időben született azzal a kommenttel, amiben Jakab egy korábbi, a kutya örökbefogadásáról szóló posztja alatt valaki megkérdezi: lehetséges-e, hogy az állat újra a gyepmesteri telepen van.


Több mint három hete, hogy örökbe fogadtuk Ribizlit a miskolci gyepmesteri telepről. Üzenem a megmentőinek, hogy a kis "Avas szépe" ragyogóan van 🙂

Gepostet von Jakab Péter am Montag, 2. April 2018

Lapunk úgy tudja, hogy a most nyolc hónapos, német juhászkutya és terrier jegyeit viselő és állítólag kezelhetetlen, harapós keverék kutyust a gyepmesteri telep hétvégi nyílt napján már kisgyermekes családok sétáltatták. Igaz: a szakemberek szerint szerencsétlen Ribizli nem nagyon ismeri a pórázt, ami arra utal, hogy a büszkén kiposztolt kutyasétáltatás inkább csak kampányfogás lehetett, semmint napi gyakorlat a Jakab családban.


Novák Előd, Jakab korábbi párttársa, a kiugrott jobbikosokat tömörítő Mi Hazánk Mozgalom alelnöke is reagált a történtekre a Facebookon:

„Mi nemcsak a kampányidőszakban szeretjük a kutyákat, amikor egyes politikusok szerint nem is harapnak, de utána hirtelen mégis, amire hivatkozva vissza lehet adni a menhelyre szegény kampányállatot, persze akkor már csak csendben, facebookos cukiskodás nélkül… A kutyák bizony törődést igényelnek, nevelni kell őket, magam is vittem kutyaiskolába többször a sajátunkat.”

Hónapokkal ezelőtt vittük ki a miskolci telephelyről Ribizlit. Ahogy nőtt, egyre sűrűbben viselkedett agresszíven,…

Gepostet von Jakab Péter am Sonntag, 29. Juli 2018

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek