EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Szombathely

Vízilabdabronz a válogatottnak

Kilenc napon át a sportág középpontjává, 30 ország fiataljainak otthonává vált Szombathely. Mérkőzésről mérkőzésre 2500 szurkoló buzdította a magyar srácokat a Tófürdőn rendezett 4. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokságon.

A világbajnoki bronzérmes magyar csapat. Középen Puskás Tivadar polgármester és Ekler Bendegúz Fotó: CSG

A kínaiak ellen kezdtük a csoportmeccseket, és nagyon magabiztosan, 22-11-re diadalmaskodtunk. Ezután a későbbi világbajnok görögök következtek, akiktől 15-12-re vereséget szenvedtünk. A 3. csoportmeccsen kiütéses, 30-1 arányú siker jött az argentinok felett, majd egy kiélezett 9-9-es döntetlen az oroszok ellen és ezzel 2. hely a csoportban. A kvalifikációs meccsen a sírból hoztuk vissza az amerikaiak elleni összecsapást, ötméteresekkel 4-3-ra győztünk, és a legjobb nyolc közé jutottunk. A negyeddöntőben meglepetésre simán, 8-3-ra megvertük az Európa-bajnok montenegróiakat. Az elődöntőben 7-4-re is vezettünk, mégis a spanyolok győztek 11-12-re, ezzel a korábbi vb-döntős álmok helyett a bronzcsata jutott nekünk.


Bóbis Botond lett a legjobb magyar játékos Fotó:CSG

Az örök mumus, a szerb válogatott következett. Az augusztus 19-i, vasárnap kora délutáni időpont és a rekkenő hőség ellenére is sokadszor teltek meg a lelátók Tófürdőn. Válogatottunk nagyszerű hangulatban szállhatott medencébe a harmadik helyért, hiszen több ezer torokból zúgott a „Hajrá, magyarok!”. Jól kezdtük, vezettünk az 1. negyedben, a nagyszünetre pedig döntetlennel mentünk három percet pihenni. A 3. negyedet hozták a szerbek, de az utolsó nyolc percben fordítottunk, Bóbisék jól játszottak, szinte felforrt a medence, amikor a mieink 14-13-as győzelménél szólalt meg a meccs végét jelző duda.

Hende Csaba országgyűlési képviselő is gratulált a csapatnak Fotó: CSG

– Nyilván a spanyolok ellen elveszített elődöntő után csalódottak voltunk, de a bronzmeccsen aratott győzelem, úgy gondolom, valamelyest kárpótolt bennünket. A saját teljesítményemmel elégedett vagyok, csak pár olyan helyzet volt, ahol hibáztam. Összességében rászolgáltunk a bronzéremre, elégedettek lehetünk – fogalmazott a 17 éves szombathelyi Ekler Bendegúz.


Horváth János szövetségi kapitány az elmúlt négy évben valamennyi világversenyen a legjobb négybe vezette csapatát. Fotó:CSG

Horváth János szövetségi kapitány is boldogan és büszkén nyilatkozott. – Annyit dolgoztunk az elmúlt négy évben, hogy ez járt nekünk. Óriási szíve volt a csapatomnak, fantasztikusan játszottunk, le a kalappal a fiúk előtt! Amire igazán büszkék lehetünk, és amire lehet építeni, az az, hogy az elmúlt négy esztendőben mindig ott voltunk a legjobb négyben. Hosszú évekig voltam együtt ezekkel a gyerekekkel, és dolgoztunk végig, ma pedig így, együtt, ebben az összeállításban utoljára mondtuk ki, hogy „Hajrá, magyarok!”. Ez kötelezett is bennünket arra, hogy az együtt töltött éveket tiszteljük annyira, hogy ezt az érmet megszerezzük – mondta a waterpolo.hu-nak a szövetségi kapitány.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.