EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Belföld

Netes észosztónak áll Vona Gábor

Vona Gábor, a Jobbik bukott elnöke influencernek, vagyis internetes megmondóembernek áll, aki videós blogján kívánja osztani az észt. Úgy tűnik, az ügynökösködés után újabb „csúcsokat” dönt karrierje. Igaz, a szakember szerint mindez álca, Vona valójában továbbra is politikusi álmokat dédelget.

Vona Gáborról 2015-ben írta meg az Index, hogy tanfolyamait piramisrendszerben értékesítő nyelviskolánál volt értékesítési ügynök. Az iskolát módszereik miatt többször megbüntették, később be is zárták. Úgy tűnik, a választáskor hatalmasat bukó Vona gazdája, Simicska Lajos visszavonulása után új terepre lép.


Egy tegnap reggeli zárt (a Lokált például nem hívták meg) sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy a jövőben vlogger (vagyis videós blogger) lesz. A 888.hu szerint Vona ezzel a tinilányok terepére téved, utalva ezzel arra, hogy ez az internetes videós stílus manapság főleg az ő körükben népszerű. Vona cukiságba oltott bejelentése a szakember szerint csak álca: a bukott pártelnök visszatérését készíti elő.

– Vona Gábor ezentúl is a politikából akar megélni, csak most a jelek szerint egyfajta „kint is vagyok, bent is vagyok” taktikával. Nyilván látja, hogy a Jobbik támogatottsága a rendkívül gyenge pártvezetés mellett egyre csökken, miközben ő is tarthat attól, hogy ha nincs jelen, elfelejtik. Éppen ezért ilyen módon akár ő vezetheti kívülről a pártot – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.


A sajtóbeszélgetésen Vona az LMP–Jobbik szövetséget szorgalmazta, ami szintén nem véletlen.

– Vona valamiféle egységes ellenzék vezetőjeként szeretne visszatérni. Szerintem a vlogja is ezt fogja szolgálni: az LMP-féle, esetleg a Momentummal vagy a Párbeszéddel is közös szövetség kialakítását, elmagyarázását és elfogadtatását – magyarázta Kiszelly Zoltán.

A sajtóbeszélgetésen kibújt a szög a zsákból Simicska-ügyben is: Vona elismerte, hogy elfogadták a kampányban Simicska Lajos milliárdos segítségét, besétáltak azokon a nyitott kapukon, amelyeket a médiacézár televíziójában és a Simicska-média más, függetlennek kikiáltott termékeinél tártak ki nekik.

Vona kétségbeesett kapálózását az is indokolhatja, hogy Volner János, a Jobbik alelnöke a Népszavának arról beszélt, hogy pártja hónapok óta nem tud kezdeményezni a politikai térben, továbbá béna kacsaként sodródik az eseményekkel. Emellett Volner elismerte, hogy „Vona Gábor arra készül, hogy a Jobbik, az LMP és a Momentum pártok feletti vezetője legyen”.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  A karácsonyt veszélyeztetik az agresszív tüntetők

  Az év végéhez és karácsonyhoz közeledve megszokott, hogy felpezsdül az élet az utcákon. Ez idén sincs másképp, annyi különbséggel, hogy az esti séták meghittségét az elmúlt napokban felváltotta a Soros-féle randalírozó, rongáló, gyújtogató, agresszív ellenzéki aktivisták rendbontása.

 • Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Burleszk lett az ellenzékiek zaklató akciójából

  Bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők, akik megpróbálták megzavarni a közmédia munkáját. Akcióikból sorra készülnek az internetes mémek, az MTV feljelentette őket, mert túlterjeszkedtek  jogaikon és azóta birtokvédelem óvja a székházat.

 • Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  Az anyagiak már nem gördítenek akadályt a gyermekvállalás elé

  A Fidesz-kormány 2010 óta jelentős, a családalapítást, gyermekvállalást támogató intézkedést hozott, ezek közül kiemelkedők a munkához kötött kedvezmények. A családi adókedvezmény évről évre emelkedik, a kisgyermekeseknek a gyed extrának köszönhetően nem kell választaniuk a munka és a család között, a nők pedig negyven év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, ezzel segítve a gyermeknevelést.