EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Netes észosztónak áll Vona Gábor

Vona Gábor, a Jobbik bukott elnöke influencernek, vagyis internetes megmondóembernek áll, aki videós blogján kívánja osztani az észt. Úgy tűnik, az ügynökösködés után újabb „csúcsokat” dönt karrierje. Igaz, a szakember szerint mindez álca, Vona valójában továbbra is politikusi álmokat dédelget.

Vona Gáborról 2015-ben írta meg az Index, hogy tanfolyamait piramisrendszerben értékesítő nyelviskolánál volt értékesítési ügynök. Az iskolát módszereik miatt többször megbüntették, később be is zárták. Úgy tűnik, a választáskor hatalmasat bukó Vona gazdája, Simicska Lajos visszavonulása után új terepre lép.


Egy tegnap reggeli zárt (a Lokált például nem hívták meg) sajtóbeszélgetésen azt mondta, hogy a jövőben vlogger (vagyis videós blogger) lesz. A 888.hu szerint Vona ezzel a tinilányok terepére téved, utalva ezzel arra, hogy ez az internetes videós stílus manapság főleg az ő körükben népszerű. Vona cukiságba oltott bejelentése a szakember szerint csak álca: a bukott pártelnök visszatérését készíti elő.

– Vona Gábor ezentúl is a politikából akar megélni, csak most a jelek szerint egyfajta „kint is vagyok, bent is vagyok” taktikával. Nyilván látja, hogy a Jobbik támogatottsága a rendkívül gyenge pártvezetés mellett egyre csökken, miközben ő is tarthat attól, hogy ha nincs jelen, elfelejtik. Éppen ezért ilyen módon akár ő vezetheti kívülről a pártot – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.


A sajtóbeszélgetésen Vona az LMP–Jobbik szövetséget szorgalmazta, ami szintén nem véletlen.

– Vona valamiféle egységes ellenzék vezetőjeként szeretne visszatérni. Szerintem a vlogja is ezt fogja szolgálni: az LMP-féle, esetleg a Momentummal vagy a Párbeszéddel is közös szövetség kialakítását, elmagyarázását és elfogadtatását – magyarázta Kiszelly Zoltán.

A sajtóbeszélgetésen kibújt a szög a zsákból Simicska-ügyben is: Vona elismerte, hogy elfogadták a kampányban Simicska Lajos milliárdos segítségét, besétáltak azokon a nyitott kapukon, amelyeket a médiacézár televíziójában és a Simicska-média más, függetlennek kikiáltott termékeinél tártak ki nekik.

Vona kétségbeesett kapálózását az is indokolhatja, hogy Volner János, a Jobbik alelnöke a Népszavának arról beszélt, hogy pártja hónapok óta nem tud kezdeményezni a politikai térben, továbbá béna kacsaként sodródik az eseményekkel. Emellett Volner elismerte, hogy „Vona Gábor arra készül, hogy a Jobbik, az LMP és a Momentum pártok feletti vezetője legyen”.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek