EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,60 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Nyíregyháza

Wellhello, Caramel, Pápai Joci és MÁZS is fellép

Tiéd a világ! Ráadásul ingyen. A XVII. VIDOR Fesztivál alatt legalábbis mindenképpen így van, hiszen a közel 350 program 90 százaléka, köztük az Illés zenekar slágereire épülő színházi előadás is díjtalan.

A Kossuth téri színpadon Vastag Tamás, Nagy Sándor és Feke Pál főszereplésével bemutatandó zenés társasjátékban Bródy János is fellép. Ugyancsak sokak érdeklődésére tarthat számot a Legénybúcsú című musical comedy, amelynek főszereplője a Móricz Zsigmond Színház társulatának egykori tagja, Mészáros Árpád Zsolt lesz. Évek óta olyan nagy az érdeklődés a teátrumban tartott előadások iránt, hogy sokak számára már nem jut jegy, mások pedig anyagi okok miatt nem láthatják a kacagásra késztető darabokat, ezért a szervezők döntése alapján az idén ezt a két vígjátékot ingyen mutatják be a város főterén. Akik a szemnek és fülnek kellemes programok közben kulináris élvezetekre is vágynak az augusztus 24. és szeptember 1. közötti időszakban, azok idén a Városalapítók szobra köré felállított pavilonoknál juttathatják örömhöz ízlelőbimbóikat a VIDOR faluban. Szemezgessünk kicsit a gazdag zenei, irodalmi és filmes programokból! (Az legalább nem hizlal.)


VIDOR-ra hangolva (Fotó: Lokál)

Az idén először négy színészzenekar is pódiumra lép. Hallhatjuk majd például Gémes Antost, Lovas Rozit, a teátrumunkban A balekot rendező Fehér Balázs Benőt vagy a társulatunk Chicago című musicaljében Roxie-t játszó Czvikker Lillát. A magyar könnyűzene olyan nagyságai szórakoztatják a közönséget, mint a Wellhello, Caramel, Pápai Joci, Tompos Kátya. A világzene sem szorul háttérbe, hiszen jön például az olasz Luca Bassanese, a zimbabwei Mokoomba, a ciprusi Monseier Doumani vagy a francia Duo Montanaro. A magyar filmek mind népesebb tábora is jókedvre derül, ha megtudja, hogy a kisszínpadon óriás LED-falon tekintheti meg a Valami Amerika 3-at, a Lajkó – Cigány az űrbent, a Kincsemet, valamint a Pappa Piát. A Dózsa György utca sétálóutcai szakaszán a Pécsi Országos Színházi Találkozó nagyszabású szabadtéri plakátkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A felújított és megszépült Bencs Villa ad otthont az irodalmi programok többségének. Merünk-e igazán élni, vagy csak túléljük a mindennapokat? Mindezt megtudjuk A szerelem margójára című műsorból. Hallhatunk itt beszélgetést Szabó Dénes karnaggyal, és megnézhetünk egy víg monodrámát, amelyet Petrusák János írt, és Illyés Péter ad elő. A Vörös Postakocsi online folyóirat és a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle koprodukciójában létrejött műsor idén Krúdy Gyulát idézi meg írások és átiratok segítségével.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.