2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Nyíregyháza

Wellhello, Caramel, Pápai Joci és MÁZS is fellép

Tiéd a világ! Ráadásul ingyen. A XVII. VIDOR Fesztivál alatt legalábbis mindenképpen így van, hiszen a közel 350 program 90 százaléka, köztük az Illés zenekar slágereire épülő színházi előadás is díjtalan.

A Kossuth téri színpadon Vastag Tamás, Nagy Sándor és Feke Pál főszereplésével bemutatandó zenés társasjátékban Bródy János is fellép. Ugyancsak sokak érdeklődésére tarthat számot a Legénybúcsú című musical comedy, amelynek főszereplője a Móricz Zsigmond Színház társulatának egykori tagja, Mészáros Árpád Zsolt lesz. Évek óta olyan nagy az érdeklődés a teátrumban tartott előadások iránt, hogy sokak számára már nem jut jegy, mások pedig anyagi okok miatt nem láthatják a kacagásra késztető darabokat, ezért a szervezők döntése alapján az idén ezt a két vígjátékot ingyen mutatják be a város főterén. Akik a szemnek és fülnek kellemes programok közben kulináris élvezetekre is vágynak az augusztus 24. és szeptember 1. közötti időszakban, azok idén a Városalapítók szobra köré felállított pavilonoknál juttathatják örömhöz ízlelőbimbóikat a VIDOR faluban. Szemezgessünk kicsit a gazdag zenei, irodalmi és filmes programokból! (Az legalább nem hizlal.)


VIDOR-ra hangolva (Fotó: Lokál)

Az idén először négy színészzenekar is pódiumra lép. Hallhatjuk majd például Gémes Antost, Lovas Rozit, a teátrumunkban A balekot rendező Fehér Balázs Benőt vagy a társulatunk Chicago című musicaljében Roxie-t játszó Czvikker Lillát. A magyar könnyűzene olyan nagyságai szórakoztatják a közönséget, mint a Wellhello, Caramel, Pápai Joci, Tompos Kátya. A világzene sem szorul háttérbe, hiszen jön például az olasz Luca Bassanese, a zimbabwei Mokoomba, a ciprusi Monseier Doumani vagy a francia Duo Montanaro. A magyar filmek mind népesebb tábora is jókedvre derül, ha megtudja, hogy a kisszínpadon óriás LED-falon tekintheti meg a Valami Amerika 3-at, a Lajkó – Cigány az űrbent, a Kincsemet, valamint a Pappa Piát. A Dózsa György utca sétálóutcai szakaszán a Pécsi Országos Színházi Találkozó nagyszabású szabadtéri plakátkiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A felújított és megszépült Bencs Villa ad otthont az irodalmi programok többségének. Merünk-e igazán élni, vagy csak túléljük a mindennapokat? Mindezt megtudjuk A szerelem margójára című műsorból. Hallhatunk itt beszélgetést Szabó Dénes karnaggyal, és megnézhetünk egy víg monodrámát, amelyet Petrusák János írt, és Illyés Péter ad elő. A Vörös Postakocsi online folyóirat és a Szabolcs-Szatmár-Beregi Szemle koprodukciójában létrejött műsor idén Krúdy Gyulát idézi meg írások és átiratok segítségével.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.