2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Wladár Sándor: Szepesi egy gec*nyelő ku**a

Súlyosan terhelő hangfelvétel jutott el a TV2 Tények című műsorának szerkesztőségébe, amelyen Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke minősíthetetlen módon beszél Szepesi Nikolett úszónőről.

„Szepesi, hagyjad már… egy gec*nyelő ku**a volt, mindenki megb***ta. Sajnos én nem ba***tam meg. Megba***am volna szívesen” – mondta egy beszélgetés során Wladár Sándor korábbi olimpiai úszóbajnok. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint ez súlyos, szexuális jellegű verbális agresszió.


– Minden típusú agresszió ellen fel kell lépni… Nemcsak a fizikai agresszió okoz lelki sérülést, hanem a verbális is, hiszen a másik emberben megjelenik a félelem, a rettegés, a készenléti állapot. Bizony a lelki sérülés ott van, ez szándékos károkozás, ezt hívjuk agressziónak – mondta a TV2 Mokka című műsorában a szakember, akinek az a véleménye, hogy aki így beszél, annak felelnie kell a tetteiért, egy ilyen eset nem maradhat következmények nélkül.

A szakértők véleménye alapján úgy tűnik, hogy ez a felvétel sokkal nagyobb problémákra mutat rá, mint a trágárság vagy a Wladár pozíciójához méltatlan stílus.


– Ezt „verbális zaklatásnak” is nevezhető. Érdekes, hogy ő (Wladár Sándor) a zászlajára tűzte, hogy ennek véget kell vetni, viszont ez a verbális tartalom épp az ellenkezőjét mutatja – mondta el szintén a reggeli műsorban Hevesi Krisztina szexuálpszichológus.

Az ügyben megszólalt a legsikeresebb aktív úszónk, Hosszú Katinka is: „Változás megtörtént, de előrelépés még mindig nem. Egyik kutya, másik eb” – írta az Instagramján és mellékelte Wladár nyomdafestéket nem tűrő szavait.

Magától az úszóelnöktől csak kínos magyarázkodásra futotta, közleményéből kiderült, hogy több mint egy éve történt az ominózus beszélgetés, amiért bocsánatot kért Szepesitől.

Nem ez az első botrány

Nem ez az első szexbotrány az úszóknál: Kiss Lászlóról, az úszóválogatott szövetségi kapitányáról 2016-ban derült ki, hogy 1961-ben csoportos szexuális erőszakot követett el két társával. Az áldozat, Takáts Zsuzsanna nyilvánosság előtt is vállalta, hogy elmeséli az átélt borzalmakat. A későbbi úszókapitány akkor húsz hónap után szabadult, és fényes sportkarriert futott be. Takáts hatására azonban számtalan sportoló állt elő különböző zaklatási, bántalmazási történettel, és az is kiderült, hogy nem ő volt Kiss László egyetlen áldozata.

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.