EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Wladár Sándor: Szepesi egy gec*nyelő ku**a

Súlyosan terhelő hangfelvétel jutott el a TV2 Tények című műsorának szerkesztőségébe, amelyen Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke minősíthetetlen módon beszél Szepesi Nikolett úszónőről.

„Szepesi, hagyjad már… egy gec*nyelő ku**a volt, mindenki megb***ta. Sajnos én nem ba***tam meg. Megba***am volna szívesen” – mondta egy beszélgetés során Wladár Sándor korábbi olimpiai úszóbajnok. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint ez súlyos, szexuális jellegű verbális agresszió.


– Minden típusú agresszió ellen fel kell lépni… Nemcsak a fizikai agresszió okoz lelki sérülést, hanem a verbális is, hiszen a másik emberben megjelenik a félelem, a rettegés, a készenléti állapot. Bizony a lelki sérülés ott van, ez szándékos károkozás, ezt hívjuk agressziónak – mondta a TV2 Mokka című műsorában a szakember, akinek az a véleménye, hogy aki így beszél, annak felelnie kell a tetteiért, egy ilyen eset nem maradhat következmények nélkül.

A szakértők véleménye alapján úgy tűnik, hogy ez a felvétel sokkal nagyobb problémákra mutat rá, mint a trágárság vagy a Wladár pozíciójához méltatlan stílus.


– Ezt „verbális zaklatásnak” is nevezhető. Érdekes, hogy ő (Wladár Sándor) a zászlajára tűzte, hogy ennek véget kell vetni, viszont ez a verbális tartalom épp az ellenkezőjét mutatja – mondta el szintén a reggeli műsorban Hevesi Krisztina szexuálpszichológus.

Az ügyben megszólalt a legsikeresebb aktív úszónk, Hosszú Katinka is: „Változás megtörtént, de előrelépés még mindig nem. Egyik kutya, másik eb” – írta az Instagramján és mellékelte Wladár nyomdafestéket nem tűrő szavait.

Magától az úszóelnöktől csak kínos magyarázkodásra futotta, közleményéből kiderült, hogy több mint egy éve történt az ominózus beszélgetés, amiért bocsánatot kért Szepesitől.

Nem ez az első botrány

Nem ez az első szexbotrány az úszóknál: Kiss Lászlóról, az úszóválogatott szövetségi kapitányáról 2016-ban derült ki, hogy 1961-ben csoportos szexuális erőszakot követett el két társával. Az áldozat, Takáts Zsuzsanna nyilvánosság előtt is vállalta, hogy elmeséli az átélt borzalmakat. A későbbi úszókapitány akkor húsz hónap után szabadult, és fényes sportkarriert futott be. Takáts hatására azonban számtalan sportoló állt elő különböző zaklatási, bántalmazási történettel, és az is kiderült, hogy nem ő volt Kiss László egyetlen áldozata.

Kapcsolódó Cikkek