EUR: 324,12 Ft
CHF: 285,60 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Eger

Zajlanak a fejlesztések

Milliárdos műszerfejlesztés, napenergiával működő áramtermelés, megújuló nővérszálló, tetőfelújítás, portafelújítás, sokrétű szakemberképzés, teljes körű akadálymentesítés, korszerű, környezettudatos, környezettámogató kerékpártároló a dolgozóknak és a látogatóknak. Csupán néhány abból az egyenként is komoly fejlesztésből, amely az egri Markhot Ferenc Kórházat Magyarország egyik legrosszabb hírű intézményéből néhány év alatt nemzetközileg is elismert betegellátó központtá változtatta. A fejlődés fókuszában a két évvel ezelőtt kinevezett igazgató, dr. Vácity József áll, akit nemcsak a dolgozók, hanem a betegek, de egész Eger is a szívébe zárt. 

Fejlődik a kórház udvara, az Árva közi porta melletti összekötő utat és parkolót közel 50 millió forintból építtette meg az intézmény. Elkészültével a kórházon belüli közlekedés könnyebbé válik, a szállításoknál nem szükséges az intézményt elhagyni a kórházi belső szállító járműveknek – írja hivatalos közleményében az egri Markhot Ferenc Kórház.


Az uniós és állami támogatások mellett jelentős, 200 milliós saját forrást használ fel a kórház a betegellátás feltételeinek javítására

 

A sajtóközlemény szerint elkészült az új portaépület is, valamint a kórház munkatársai számára egy védett kerékpártároló. Ezáltal több tárolóhely szabadult föl a kerékpárral közlekedő betegek és hozzátartozók számára. Ebben az évben a Markhot Ferenc Kórház közel 600 millió forintos fejlesztést valósít meg. Az uniós és állami támogatások mellett jelentős saját forrást, 200 millió forint feletti összeget használ föl a betegellátás feltételeinek javítására.

Dr. Vácity József, az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója
Fotó: tveger.hu

A kórház akadálymentesítette és megújította a rendelőintézet udvari bejáratát, az udvari járdát és az Árva közi portaépületet átépítette, felújította a lapos tetőket. Bővítette az MR-, DSA-készülékek helyiségeiben és a belgyógyászati tömbben a klímarendszert, a Reumakórház és Gyógyfürdőben folyamatban van a légtechnikai rendszer korszerűsítése. Megvalósult a jelentős költségmegtakarítást eredményező 138 milliós napelem-beruházás és elindult a 46 egészségügyi szakember képzését támogató több mint 150 milliós projekt. 400 millió forintból újul meg a nővérszálló, melynek kivitelezési munkálatai jövőre indulnak el. Elkezdődik a kivitelező kiválasztása után a 180 millió forintos uniós forrásból létrejövő úgynevezett skill-labor kialakítása és eszközökkel való felszerelése is. A beruházással az orvosok és szakdolgozók számára olyan gyakorlati képzéshez szükséges demonstrációs bázis jön létre, amely azt nagymértékben segíteni tudja. Saját erőből műszereket is vásároltak: urológiai és szemészeti ultrahangkészüléket, uniós pályázat segítségével pedig egy nagy értékű radiológiai ultrahang-berendezést.


Kapcsolódó Cikkek