EUR: 317,85 Ft
CHF: 279,75 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Nagykanizsa

Zalában az Ace of Base

Igazi sztárvendége volt az elmúlt napokban Zalának: Jenny Berggren, az Ace of Base frontembere látogatott a megyébe. Róla és több retró sztárról is mesélt a Lokál Extrának Marschall Norbert menedzser.

A svéd banda a 90-es évek meghatározó európai zenekara volt, olyan toplistás sikerekkel, mint például a chartok csúcsait ostromló All That She Wants, a Happy Nation és a The Sign. Az Ace of Base családi zenei vállalkozás volt, hiszen két lánytestvér, Jenny és a szőke Linn mellett egy unokatestvér és a férjek alkották. Ők így együtt befejezték a közös munkát néhány évvel ezelőtt – mondja Marschall Norbert, a Marschall Entertainment Ltd. vezetője, a komplett produkciót pedig Jenny viszi tovább a férjével, Jakob Petrén zongoristával, akivel egy fiút és egy lányt nevelnek.


– Az Ace of Base a Roxette után a második legnagyobb skandináv zenekar volt a 90-es években – teszi hozzá a menedzser a hévízi koncertet megelőzően –, s mindkét banda méltó módon vitte tovább az Abba örökségét. Én két éve dolgozom velük, de tulajdonképpen csak most, ahogy ennek a koncertnek az anyagát összeállítottuk, jöttem rá, hogy valójában még most is milyen népszerűek. Megnéztem a YouTube-on található dalaikat, s 6-7 olyan szerzeményt találtam, amelyek 10-20-30 milliós letöltéssel rendelkeznek.

Koncert előtt, a kulisszák mögött: Jenny Berggren és Marschall Norbert (Fotó: Marschall Entertainment Ltd)

Mivel a videómegosztó csatorna csak tíz éve indult, s ide az Ace of Base-számok már retró slágerekként kerültek fel, egy mai sikercsapat esetében ez 100 milliós megtekintés fölötti adatot mutatna – magyarázza a szakember. Hozzáteszi: Jennyiékkel öröm az együttműködés, és a közönség is jól érzi magát minden koncerten, hiszen az AoB nem úgynevezett egyslágeres zenekar, mint az évtized popzenei sztárjainak nagy többsége, így a fellépéseken csupa ismert, kedvelt dalok hangzanak el.


Norbert már 15 éve dolgozik nemzetközi retró sztárokkal, s mint mondja, nagyon sokukkal az üzleti viszonyon kívül baráti kapcsolatba is került. A Marschall Entertainment Ltd. európai szinten egyedülálló abban, hogy a közelmúlt ikonjainak félplayback produkcióját ismert, magyar és közép-európai session zenészek közreműködésével élő koncertté bővíti. A sort annak idején Haddawayjel nyitották, majd együttműködtek különböző Boney M-formációkkal. Tíz szupersztárral való közös munka után jutott el a menedzsmentcég az Ace of Base-ig.

– Kiküldtük Jennyékhez a referenciáinkat, ők pedig egyből rábólintottak arra, hogy magyar zenekarral lépjenek fel. A recept bevált: a hazai muzsikusok félórás felvezető koncertet adnak, ezután csatlakoznak Jennyék, akik a következő egy órában komplett Ace of Base-programot énekelnek el. A siker pedig sosem marad el – fogalmaz Marschall Norbert.

Kapcsolódó Cikkek