EUR: 323,53 Ft
CHF: 287,63 Ft
2018. december 12., szerda
Gabriella

Egyéb Szekszárd

Zarándokút a vásznon

Augusztus 10-én 18 órakor a Művészetek Házában nyitották meg László Dániel „Mária út” című kiállítását. A festőművész végigjárta a spirituális kalandokra vágyók körében egyre népszerűbb Mária út elnevezésű zarándokutat. Az ott készített fényképeit festette meg itthon könnyed ecsettel, olaj-vászon formában. Ezekből a képekből talál az érdeklődő válogatást a kiállításon, amelyet szeptember 9-ig tekinthetnek meg.

A zarándokút élményeit vitte vászonra a festőművész, László Dániel Fotó: Nagy Nándor

– A Mária útról tudni kell, hogy egy Kárpát-medencét átszelő úthálózat, amely Mária-kegyhelyeket, zarándokhelyeket köt össze. Ez a zarándokút Tolna megyén is áthalad, épp a Szekszárdi hídon jön át, és Bátán is található egy kegyhely, amelyet érint. A képeimmel eme zarándokutat mutatom be a festészet nyelvén az érdeklődő közönségnek, ugyanis jómagam is megtettem ezt az utat gyalogosan, 960 kilométer volt Budapesttől Csíksomlyóig. Az utat követően hazaérve meg is festettem élményeimet. A téma adott volt, a zarándokút maga, tájak, templombelsők, kegyhelyek – hangsúlyozta a festőművész.


László Dániel örömét fejezte ki, hogy ez a kiállítás a megyeszékhelyen is megvalósul, a tárlat egy sorozat része, amelyet az ország összes megyeszékhelyén bemutatnak.

A „Mária út” című kiállítást szeptember 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Művészetek Házában.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek