2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Zene és szárnyalás

Kanta Judit 16 éves kora óta énekel profi szinten, minden műfajt kipróbált már, legyen az bál, soul, gospel, valódi izzó fekete zene, jazz vagy táncos revü, gyermek- és népdalok. Közel tíz formációban láthattuk a színpadon az elmúlt években. Most is, mint mindig, innovatív teljesítményekre törekszik, szinte a teljes megújulást tűzte ki célul mindenben, amit művészileg elképzelt.

– Gondoltad volna, hogy ennyi év után még mindig a mikrofon mellett leszel?
– Egyáltalán nem. Eszembe se jutott, hogy csakis ez lesz a szerelem, a fő útvonalam, édesanyaként, negyvenen túl is, de így alakult és jó döntés volt a sorstól. Ez most már az életem. Sok mindent kipróbáltam, az élethelyzetekből adódóan voltak elkanyarodások, de nem találtam bennük önmagam. Mert csakis a zene érdekelt, valahogy minden errefelé terelt. Jelen pillanatban is több gyermekprodukció tartozik a nevemhez, valamint egy énekegyüttes és egy táncos, énekes revüműsor is. Mindig az volt számomra a valódi izgalom, amikor a saját zenémet énekelhettem, amikor ezzel együtt a saját hangomra találhattam, nos, ez elsősorban a gyermekeknek szóló teljesítményekben valósult meg.


– Mennyire sűrűek a fellépések?
– Szerencsére minden hétvégén megyünk, sokszor többször is. Készülnek a saját dalok jelenleg is. Verseket keresek, válogatok, vagy talán a versek találnak rám, azokat zenésítem meg, dallamot képzelek hozzájuk és formálom a gyermekek világára. Van egy duó és egy nagyobb képződményem is, ami a kicsiknek szól, ezzel is sokat megyünk, és persze ott van a revüműsor és az énekegyüttes, szóval az egész hetemet a szervezés, a hírverés és a próbák töltik ki. Célom, hogy a saját dalainkat eljuttassuk minél több helyre és mosolyt varázsoljunk az arcokra. Szeretem megszólítani a gyermekeket, kinyitni a lelküket, hogy merjék használni a szárnyaikat gondolatban, és ha együtt tudunk szárnyalni, akkor megvalósul a saját álmom is a színpadon, nekik pedig ajándékot tudtam adni. Jó együtt repülni!

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.