EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tatabánya

Zenei esték kísérték végig a júliust

Malek Andrea és a Black Diamond Big Band közös estjével kezdődött július 6-án az Agora Zenei Esték programsorozata. Malek Andrea az Elek Istvánhoz fűződő régi jó barátsága révén került kapcsolatba a tatabányai zenekarral.

Több mint tíz év után újra Tatabányára látogatott a Budapest Klezmer Band. Európai és amerikai turnék, valamint kínai koncertkörút után az Agora Zenei Esték színpadán láthattuk viszont a Prima díjas és Prima Primissima közönségdíjas zenekart.


Negyedik alkalommal gyűltek össze a megye fúvós zenészei, hogy egy közös koncerten mutassák be az együtt zenélés örömét

Július harmadik péntekjén is sokan választották az Agora Zenei Esték programsorozat aktuális koncertjét kikapcsolódásuk helyszínéül. A programsorozat utolsó előtti állomásán a Cimbaliband virtuóz zenészei Danics Dóra énekesnő közreműködésével szerb, román, bolgár és cigány dallamokat szólaltattak meg. A Balkán Projekt elnevezésű temperamentumos koncert gazdag repertoárjában helyet kapó hangszerszólók külön is igen nagy sikert arattak.

Július 27-én a fúvószene szerelmeseinek kedveskedtek a szervezők: negyedik alkalommal gyűltek össze a megye fúvószenészei, hogy közös koncerten mutassák be az együtt zenélés örömét. A Zenei Esték szervezője hangsúlyozta: egészen más hangulata van a nyári szabadtéri zenélésnek. Tóth Zsóka szerint a különféle műfajok bemutatása az Agora Zenei Esték legfontosabb célja.


Ez a programsorozat tudatosan a változatosságot tartja szem előtt – fogalmazott a Vértes Agorája művészeti főmunkatársa. – Négy este alatt igyekszünk az NKA támogatásával a lehető legtöbb stílust elhozni Tatabányára, a lehető legtöbb korosztályt és érdeklődőt megszólítva a koncertekkel.

A legtöbb zenész ezúttal is a tatabányai és a komáromi fúvószenekarból csatlakozott a „Százan fújják” elnevezésű projekthez, akadtak azonban résztvevők a megye más településeiről is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.