2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb XI.kerület XXII.kerület

Zenével emelik fel a szívünket

Augusztus 19-én elkezdődött a Sursum Corda – Emeljük föl szívünket! elnevezésű zenei fesztivál, amelyet a Budafokon élő Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és „szintén zenész” felesége, Hegedűs Katalin szervez Budafok-Tétényben, a kerületben és a szomszédos városrészeken élők örömére.

A 2000-ben megálmodott hangversenysorozatra a zongoraművész házaspár igyekszik mindig változatos, lélekemelő programokat összeállítani, zenésztársainkkal karöltve. Budafok-tétényiek mellett idén is szeretettel várják a budaiakat, csepelieket és pestieket, a zenerajongókat és azokat, akik csak most ismerkednek a klasszikus zene szépségeivel. A belépés minden koncertre ingyenes, így a Fodor Kamaraegyüttes szeptember 13-i előadására is a Vojnovich–Huszár-villa kertjében. A részletes program a Facebookon, a Sursum Corda oldalon található.

Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész, Budafok-Tétény díszpolgára

Szeptember 13-án a Fodor Kamaraegyüttes játszik a villa teraszán

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.