EUR: 323,45 Ft
CHF: 287,44 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Szombathely

Zöld-fehér katlan

A Haladás immár 10 hazai mérkőzés óta veretlen új otthonában. A Haladás Sportkomplexum igazi erődként várja a Rohonci útra érkező riválisokat és szurkolóikat, Halmosi ,,Cucuékat” pedig általában 5 ezres hazai közönség buzdítja a meccseken.

Michal Hipp vezetőedző bizakodó a 2018/2019-es szezont illetően Fotó:haladas.hu

A szezonkezdet előtt a Haladás Sport Bárban tartottak szurkolói ankétot. Június 18-án kezdtük a felkészülést, amelynek elsődleges célja, hogy elkerüljük azt, ami az előző szezonban előfordult, vagyis hogy egészen az utolsó fordulóig izgulni kelljen. Szeretnénk, ha még jó sokáig veretlenek maradnánk a stadionban és folyamatos jó játékkal akarjuk meghálálni szurkolóink buzdítását – fogalmazott Hipp mester.


A csapathoz újonnan igazolt Tamás László, Jurij Habovda, Emil Lyng és Vít Benes is arról beszélt, hogy jól érzik magukat Szombathelyen és szeretnék hozzásegíteni a Halit a jó szerepléshez.

Ebben a szezonban ünnepli 100. születésnapját a klub Fotó:haladas.hu

Keringer Zsolt vezérszurkoló szóvá tette, hogy a Magyar Kupában való gyenge szereplés évek óta mindenkit bosszant, a sok esetben a második csapattal kiálló zöld-fehérek vagy lebecsülik az alacsonyabb osztályú csapatot, vagy ,,úgysem számít, ha kiesünk” mentalitással állnak ki és vereséggel távoznak II., III. osztályú csapatok otthonából.


– Örülnénk, ha elérnénk a nemzetközi szereplést érő helyek valamelyikét a 100 éves klubjubileum alkalmából, hiszen a Haladás volt, van és lesz is – válaszolt Tóth Miklós ügyvezető, aki azt is elmondta, hogy a Magyar Kupában történő sikeres szereplés érdekében idén is célprémiumot tűznek ki.

Július 21-én elrajtolt a 2018/2019-es bajnokság. A Hali Kispesten, a Honvéd ellen kezdett, és noha 1-0 után Priskin még egyenlíteni tudott, Kamber és Lukács találatai eldöntötték a meccset. A végén Funsho még szépített, így 3-2 lett a vége.

Benes beadása után Rabusic négy méterről a kapu közepébe bólintott. Fotó:haladas.hu

A 2. fordulóban az Újpest elleni hazai meccsen mindkét csapat számára fontos volt a pontszerzés. Július 29-én az újpestiek mezőnyfölénye góllá érett, amikor Nagy Dániel helyezett laposan Király mellett a hosszú alsó sarokba, majd pár perccel később a zöld-fehérekhez visszatérő Gaál előreívelt labdáját Rabusic továbbította a hálóba, 1-1.

Aztán a 41. percben megint a liláknál volt az előny: Horj Razvan szerezte a második újpesti gólt, 1-2, majd a 60. percben újra egyenlített a Hali, több lövési kísérlet után végül Jagodics labdája talált utat az újpesti kapuba, 2-2. Ezután a Hali közelebb állt ugyan a 3 pont megszerzéséhez, de az eredmény már nem változott.

Közel ötezren látogatnak ki hétről hétre a Haladás Sportkomplexumba Fotó:haladas.hu

Augusztus 11-én ismét érdemes lesz kilátogatni a Haladás Sportkomplexumba, hiszen a Puskás Akadémia érkezik. Ellenük is meg kell védeni a hazai várat.         

        

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.