2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Zalaegerszeg

Zöldségválság

Európa-szerte válságban vannak a zöldségtermelők. Az aszály több országban, köztük Magyarországon, rontja a minőséget és csökkenti a mennyiséget, a zalaegerszegi piaci árakban egyelőre nem érzékelhető változás, noha az eladók hasonló tapasztalatokról számolnak be. Paprika, paradicsom, hagyma, zöldbab mindenütt kapható, ám ehhez idén több erőfeszítésre volt szükség, mint az elmúlt években. A termés jó volt, de sokat kell öntözni a szárazság miatt, mondta el egy őstermelő. Ahol nem tudnak öntözni, minden tönkremegy. A termelők még így sem emelték az árakat. A vásárlók pedig megnézik, hol és mennyibe kerül az asztalra vagy a savanyúságba való, mert keresik az olcsót árut. Nemzetközi adatok szerint az egyes zöldségfélék mennyisége drámaian csökkent. A hazai gazdáknál a legnagyobb károkat a borsó és a bab szenvedte el, itt akár 20–50 százalékos a kiesés, de hagymából, cukkiniből és spenótból a vártnál szintén kevesebb termett.

Olcsó árakat keresik

Nem változtak az árak


A legtöbb kért a bab, borsó, cukkini szenvedte

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.