2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Zalaegerszeg

Zöldségválság

Európa-szerte válságban vannak a zöldségtermelők. Az aszály több országban, köztük Magyarországon, rontja a minőséget és csökkenti a mennyiséget, a zalaegerszegi piaci árakban egyelőre nem érzékelhető változás, noha az eladók hasonló tapasztalatokról számolnak be. Paprika, paradicsom, hagyma, zöldbab mindenütt kapható, ám ehhez idén több erőfeszítésre volt szükség, mint az elmúlt években. A termés jó volt, de sokat kell öntözni a szárazság miatt, mondta el egy őstermelő. Ahol nem tudnak öntözni, minden tönkremegy. A termelők még így sem emelték az árakat. A vásárlók pedig megnézik, hol és mennyibe kerül az asztalra vagy a savanyúságba való, mert keresik az olcsót árut. Nemzetközi adatok szerint az egyes zöldségfélék mennyisége drámaian csökkent. A hazai gazdáknál a legnagyobb károkat a borsó és a bab szenvedte el, itt akár 20–50 százalékos a kiesés, de hagymából, cukkiniből és spenótból a vártnál szintén kevesebb termett.

Olcsó árakat keresik

Nem változtak az árak


A legtöbb kért a bab, borsó, cukkini szenvedte

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.