EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,61 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Aktuális

Zsidó temetőkért tett erőfeszítéseiért dicsérik a kormányt

A magyarországi zsidó temetők felújítása érdekében tett magyar kormányzati erőfeszítéseket méltatja az Örökség Alapítvány a Zsidó Temetők Megőrzéséért (HFPJC) nevű, New York-i székhelyű szervezet, amelynek Orbán Viktor miniszterelnök részére is megküldött állásfoglalását Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke juttatta el szerdán az MTI-nek.

A gyöngyösi zsidó temetőben 2017-ben adták át a Hősök és Mártírok Kegyeleti Emlékparkját.
MTI Fotó: Komka Péter

A dokumentumban azt írják: a magyar származású amerikai ortodox zsidók közösségeinek nevében elismerésüket fejezik ki a magyar kormánynak, amely Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével elkötelezetten támogatta a magyarországi zsidó temetők felújítását. Emlékeztetnek: az elmúlt években Magyarország hatalmas erőfeszítéseket tett a zsidó temetőkért.


A HFPJC üdvözli, hogy szorosan együttműködhetett a magyar kormány képviselőivel, miután a kormány nagy hangsúlyt helyez a zsidó temetők állapotának megőrzésére. Kiemelik: a HFPJC az elmúlt két évtizedben nagy figyelmet szentelt a kelet-európai zsidó temetők felújítására, és eddig több mint 300 temető felújításához járult hozzá.

Kapcsolódó Cikkek