2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb XIX.kerület

Zsűrizték a kerület zöldterületeit

Idén is indult Kispest a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen − tájékoztatott az önkormányzat.

A városüzemeltetésben, a zöldterületek fenntartásában is járatos, jól összeszokott háromtagú szakmai zsűri alaposan körülnézett, tizenkét helyszínt vizsgált meg.


Az Ötvenhatosok terét is bejárták (Fotó: Máté Krisztián)

A Virágos Magyarországért versenyben szép sikereket ért el a kerület korábban: 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben fővárosi különdíjat, 2013-ban Budapest Főváros Fődíjat, 2017-ben pedig a fővárosi kerületek kategóriában fődíjat kapott – emlékeztetett a kispest.hu annak kapcsán, hogy ismét megméreti magát a kerület a Virágos Magyarországért versenyben.

Hogy mit gondol a zsűri, hamarosan megtudjuk (Fotó: Máté Krisztián)

Lesz-e virágos a kerület idén is? (Fotó: Máté Krisztián)

Nagykőrösről érkezett a kerületbe a szakmai zsűri idén is, hogy körülnézzenek Kispesten és tájékozódjanak a kerület zöldprogramjáról, mindennapi életéről és fejlesztéseiről. A Városházától indult, tizenkét helyszínt érintő útvonalon olyan állomások szerepeltek, amelyeket a verseny értékelési szempontjai kijelöltek. Így például ebben az esztendőben bekerült a programba a Templom tér és az ott lévő templomkertek, a Kertváros mint lakókörnyezet és közösségi tér, a Kispesti Uszoda és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kertje mint közintézményi zöldterület, a Határ úti kopjafa és országzászló mint a város kapuja és a Kossuth tér mint a település központja. Ezenkívül a közparkok közül megmutatták a zsűrinek az Ötvenhatosok terét, két közösségi kertet, az Aranykaticát és az Árnyast, az Atatürk parkot és utolsó állomásként a kerület legújabb büszkeségét a vizes játszóteret. Megnézték a tavaly felújított Vásár teret is, illetve az új közösségi teret a Trefort szakgimnázium előtt − számolt be a szemléről a városrész vezetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.