EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XIX.kerület

Zsűrizték a kerület zöldterületeit

Idén is indult Kispest a Magyar Turizmus Zrt. által meghirdetett Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen − tájékoztatott az önkormányzat.

A városüzemeltetésben, a zöldterületek fenntartásában is járatos, jól összeszokott háromtagú szakmai zsűri alaposan körülnézett, tizenkét helyszínt vizsgált meg.


Az Ötvenhatosok terét is bejárták (Fotó: Máté Krisztián)

A Virágos Magyarországért versenyben szép sikereket ért el a kerület korábban: 2008-ban a legszebb kerületnek járó díjat, 2010-ben, 2012-ben és 2014-ben fővárosi különdíjat, 2013-ban Budapest Főváros Fődíjat, 2017-ben pedig a fővárosi kerületek kategóriában fődíjat kapott – emlékeztetett a kispest.hu annak kapcsán, hogy ismét megméreti magát a kerület a Virágos Magyarországért versenyben.

Hogy mit gondol a zsűri, hamarosan megtudjuk (Fotó: Máté Krisztián)

Lesz-e virágos a kerület idén is? (Fotó: Máté Krisztián)

Nagykőrösről érkezett a kerületbe a szakmai zsűri idén is, hogy körülnézzenek Kispesten és tájékozódjanak a kerület zöldprogramjáról, mindennapi életéről és fejlesztéseiről. A Városházától indult, tizenkét helyszínt érintő útvonalon olyan állomások szerepeltek, amelyeket a verseny értékelési szempontjai kijelöltek. Így például ebben az esztendőben bekerült a programba a Templom tér és az ott lévő templomkertek, a Kertváros mint lakókörnyezet és közösségi tér, a Kispesti Uszoda és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kertje mint közintézményi zöldterület, a Határ úti kopjafa és országzászló mint a város kapuja és a Kossuth tér mint a település központja. Ezenkívül a közparkok közül megmutatták a zsűrinek az Ötvenhatosok terét, két közösségi kertet, az Aranykaticát és az Árnyast, az Atatürk parkot és utolsó állomásként a kerület legújabb büszkeségét a vizes játszóteret. Megnézték a tavaly felújított Vásár teret is, illetve az új közösségi teret a Trefort szakgimnázium előtt − számolt be a szemléről a városrész vezetése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.