EUR: 329,95 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

100 millióra büntették a Ryanairt

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt összesen 125 millió forint bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair és a Wizz Air diszkont-légitársaságokra. A két társaság fellebbezhet az ítélet ellen.

György István fővárosi kormánymegbízott szerint a Wizz Air és a Ryanair ellen július, illetve augusztus végén indítottak eljárást. Az ír Ryanairt 100 millió, a magyar hátterű Wizz Airt pedig 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezték.


A Ryanair botrányairól a Lokál is beszámolt. Két esetben is a Las Palmas repülőterére közlekedő járattal voltak gondok. Először az utasokkal csak a kanári-szigeteki repülőtéren közölték, hogy nem minden utas csomagját vitték el, több feladott poggyász Budapesten maradt. A másik esetben túlsúlyra hivatkozva közölték az utasokkal a gép fedélzetén, hogy bizonyos csomagokat ki kell pakolni, és le kell szállnia annak, aki nem akar a csomagja nélkül utazni.

– Az egyik utas észrevette, hogy éppen kipakolják a bőröndjeinket a raktérből. Elkezdett kiabálni, és kitört a káosz. Felszállt a földi kiszolgálószemélyzettől egy hölgy, aki közölte, hogy 10 percük van leszállni azoknak, akik nem akarnak a bőröndjeik nélkül utazni, mert a gép hamarosan elindul a csomagok nélkül. Az egyik gyerekem asztmás és a bőröndben volt a gyógyszere, tehát anélkül nem megyünk sehova – mondta akkor lapunknak az egyik érintett utas.


A fővárosi kormánymegbízott nem tért ki a Wizz Airt érintő problémákra, de utasfelvétellel kapcsolatos incidensek miatt indulhatott eljárás ellene. Emlékezetes például, hogy a társaság jeggyel rendelkező utasokat nem engedett felszállni a Stockholmba induló járatára, túlfoglalásra hivatkozva.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Mindenki szeretne spórolni az ajándékok vásárlásánál, de ha egy termék túl olcsó, akkor gyanakodjunk arra, hogy hamisítvány. A hamisított termékek könnyen fennakadhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A NAV akár meg is semmisítheti a megrendelt termékünket, ha pedig nagy mennyiségről van szó, előfordulhat hogy fel is jelentenek.

 • Családi programok a nemzeti ünnepen

  Családi programok a nemzeti ünnepen

  Ingyenes Országház látogatással, koncertekkel és emlékmenettel és családi programokkal várják az érdeklődőket október 23-án az 1956-os szabadságharc megemlékezésén.

 • Nap képe: Jön Vuk

  Nap képe: Jön Vuk

  Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

 • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.