2019. március 23., szombat
Emőke

Belföld

100 millióra büntették a Ryanairt

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt összesen 125 millió forint bírságot szabott ki Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair és a Wizz Air diszkont-légitársaságokra. A két társaság fellebbezhet az ítélet ellen.

György István fővárosi kormánymegbízott szerint a Wizz Air és a Ryanair ellen július, illetve augusztus végén indítottak eljárást. Az ír Ryanairt 100 millió, a magyar hátterű Wizz Airt pedig 25 millió forint bírság megfizetésére kötelezték.


A Ryanair botrányairól a Lokál is beszámolt. Két esetben is a Las Palmas repülőterére közlekedő járattal voltak gondok. Először az utasokkal csak a kanári-szigeteki repülőtéren közölték, hogy nem minden utas csomagját vitték el, több feladott poggyász Budapesten maradt. A másik esetben túlsúlyra hivatkozva közölték az utasokkal a gép fedélzetén, hogy bizonyos csomagokat ki kell pakolni, és le kell szállnia annak, aki nem akar a csomagja nélkül utazni.

– Az egyik utas észrevette, hogy éppen kipakolják a bőröndjeinket a raktérből. Elkezdett kiabálni, és kitört a káosz. Felszállt a földi kiszolgálószemélyzettől egy hölgy, aki közölte, hogy 10 percük van leszállni azoknak, akik nem akarnak a bőröndjeik nélkül utazni, mert a gép hamarosan elindul a csomagok nélkül. Az egyik gyerekem asztmás és a bőröndben volt a gyógyszere, tehát anélkül nem megyünk sehova – mondta akkor lapunknak az egyik érintett utas.


A fővárosi kormánymegbízott nem tért ki a Wizz Airt érintő problémákra, de utasfelvétellel kapcsolatos incidensek miatt indulhatott eljárás ellene. Emlékezetes például, hogy a társaság jeggyel rendelkező utasokat nem engedett felszállni a Stockholmba induló járatára, túlfoglalásra hivatkozva.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

    Budapest, 2019. március 22., péntek (MTI) – Az illegális migrációnak nincsenek egyértelmű nyertesei, legfeljebb csak haszonélvezői vannak – hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáját megnyitó beszédében.

  • Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    Meghatározó a bíróságok szerepe a társadalom életében

    A bíróságok még az igazságszolgáltatásnál is komolyabb szerepet töltenek be a társadalom életében, létük önmagában meghatározó a jogi kultúra, a béke, az együttélés szempontjából – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken Kaposváron.