EUR: 333,52 Ft
CHF: 305,24 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Sport

26 aranyérmet nyertek magyarok a szkander világkupán

Szárnyaltak a magyar szkanderesek a Verőcén megrendezett Judgement Day elnevezésű világkupán! A nemzeti csapat tagjai – az összes korosztályt beleszámítva – 26 aranyérmet szereztek, ezenkívül 13 ezüsttel és 22 bronzéremmel gazdagították medálgyűjteményüket – tudtuk meg Dóró Zsolt megbízott szövetségi kapitánytól.
– Fantasztikus hangulatú versenyt láthatott a közönség Verőcén. Négy asztalon zajlottak a küzdelmek és a válogatott magja ezúttal is kimagaslóan teljesített – értékelt a szövetségi kapitány.

Taroltak a magyarok a világkupán

A világkupa küzdelmeit a helyszínen tekintette meg Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára is. A sportvezető kiemelte: világszínvonalú eseménynek volt szemtanúja.
– Elismerés a szervezőknek, hogy ilyen nagy létszámú nemzetközi mezőnyt láthattunk versenyezni. Külön köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályát és a Konzuli Főosztályt, hogy a vízumigényes országokból érkező delegációk számára biztosították a zökkenőmentes beutaztatást. Sokat elárul a sportágról, hogy a paraversenyzők ugyanolyan segítséget és figyelmet kapnak a hazai szövetségtől, mint bármelyik válogatott szkanderos. Jó volt látni ebben a közegben a sportolók egyenrangúságát – mondta Bóné Zoltán.


A nemzetek versenyét Magyarország nyerte meg 559 ponttal, megelőzve Horvátországot (129 pont) és Olaszországot (67 pont). A magyar szkander-válogatott következő nagy megmérettetése a világbajnokság lesz, amelyet Törökországban rendeznek meg. A magyar csapat október 12-én utazik a vb-re.

Kapcsolódó Cikkek