2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Eger

770 munkahelyet teremt a ZF új gyára

A ZF újabb egri gyárának felavatásával elértük, hogy aki Egerben és környékén dolgozni akar, az megteheti, hiszen közel nyolcszáz új munkahely létesült a kormány és a beruházó döntéseinek következtében – jelentett ki Nyitrai Zsolt az új üzem nyitóünnepségén, amelyen részt vett mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője kijelentette, hogy a város legnagyobb ipari beruházása valósult meg, aminek eredményeként közel nyolcszáz munkahely létesült, ami több ezer család mindennapi életét határozza meg. Hozzátette azt is, hogy Egerben és környékén így olyan lehetőségek nyílnak meg, amelyek következtében aki dolgozni akar, az meg is teheti.


Évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet el az egri gyárban
MTI Fotó: Komka Péter

Dicséret illeti a kormányt, mert olyan döntést hozott, amely megteremtette a lehetőséget a ZF Hungaria Kft. számára, hogy új gyárat állítson üzembe a megyeszékhelyen – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki Szijjártó Péternek is, aki személyes közreműködésével járult hozzá a sikerhez.

Nyitrai Zsolt kifejtette: ha szeretett városunk és a ZF kapcsolatát akarjuk jellemezni, akkor elsősorban a tiszteletet, a minőséget, a hűséget és a kölcsönös segítségnyújtást emelné ki. Eger és a nemzetközi cég barátsága egy különleges kapcsolat, hálásak vagyunk, hogy támogatják a vízilabdacsapatunkat, ami nagy örömmel és büszkeséggel tölti el a vízipólóért rajongó egrieket.


Nyitrai Zsolt a gyáravató ünnepségen
MTI Fotó: Komka Péter

– Szólnom kell az egri önkormányzat, Habis László polgármester, valamint az iparkamara vezetőinek segítségéről, ugyanakkor ez az együttműködés folytatódik terveink jövőbeli megvalósulása érdekében – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

– A ZF újabb beruházása világosan mutatja, hogy a világ legnagyobb, legversenyképesebb és leggyorsabban fejlődő vállalatai úgy tekintenek Magyarországra, mint ahová érdemes befektetni – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Mint elmondta, a világ modern kori ipari forradalmát meghatározó cégei egyre-másra hozzák létre beruházásaikat Magyarországon, mert bíznak az országban és a magyar emberek szorgalmában. Ezek egyike a ZF 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással épített új, 40 ezer négyzetméter alapterületű gyára. A fejlesztés eredményeként évente 150 ezer nyolcsebességes automata sebességváltó készülhet itt, ám ez a kapacitás a tervek szerint néhány éven belül 500 ezerre emelkedik, újabb munkahelyeket teremtve a régióban.

A ZF 31,5 milliárd forintból, 6,7 milliárd forintos állami támogatással építette meg új, 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemegységét
MTI Fotó: Komka Péter

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.