2020. április 02., csütörtök
Áron

Külföld

A bevándorláspárti szervezetek jogi “trükkökkel” akarnak embereket hozni Európába

Kiszelly Zoltán politológus szerint a betelepítéspárti szervezetek sok embert akarnak Európába hozni, jogi “trükkökkel”, – füzetekkel, amelyekben megtanítják nekik, mit kell mondaniuk ahhoz, hogy biztosan beengedjék őket -, vagy “migránshajókkal” a líbiai, marokkói partoktól.

Kiszelly Zoltánt kedden az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy a máltai kormány tájékoztatása szerint az Aquarius mentőhajó fedélzetén tartózkodó migránsok Máltán szállnak partra, és onnan azonnal négy országba viszik őket.


A politológus azt mondta: az európai szabályok szerint a legközelebbi kikötőben kell partra tenni ezeket az embereket, de ha a líbiai vagy újabban a marokkói partoknál veszik fel őket, akkor a legközelebbi kikötő nem a több száz kilométerre lévő legközelebbi európai kikötő lenne – ahogy a “Soros-hajók” kapitányai értelmezték -, hanem egy afrikai. Megjegyezte: volt olyan eset, hogy Líbiába vitték vissza az ottani parti őrség által elfogott hajón lévő migránsokat, és az “álcivil szervezetek” komoly felháborodást szítottak, hogy ne Líbiába vigyék vissza őket, mert “szerintük az nem biztonságos”.

Kiszelly Zoltán úgy fogalmazott: próbálkoznak ezek a szervezetek, miután az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini jogi határzárral “lezárta” a tengeri határokat, Málta, majd Franciaország, és legújabban, az ottani kormányváltás után Spanyolország felé. Jelezte: ehhez azonban elfogytak az eszközök, mivel a panamai zászló alatt hajózó Aquariusnak is bevonják a zászlaját, ha kiköt. Hozzátette: szerinte új megoldást próbálnak majd találni.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek