2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Békéscsaba

A biztonságos közlekedést népszerűsítették

Az elmúlt hét folyamán számos olyan programsorozatba kapcsolódott be Békéscsaba, amelyek a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet.

Szeptember 18. és 22. között például a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) és az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottság közös rendezvénye, a Biztonság Hete megyei programja is településünkön volt, de bekapcsolódtunk a már hagyományos Európai Mobilitási Hétbe is. Előbbi szintén hagyományteremtő szándékkal indult, azzal a céllal, hogy a fiataloknak megmutassa, hogyan lehet a közlekedési és az otthoni baleseteket elkerülni. Több szervezet is bekapcsolódott, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetével együtt olyan bemutatókra, tájékoztatókra kerülhetett sor, amelyek remélhetőleg a jövőben akár életeket is menthetnek.


Városunkban a kerékpáros közlekedés igen elterjedt, így nem is igazán ennek fontosságára kellett felhívni a figyelmet a mobilitási héten, hanem arra, milyen felszereléseket kötelező közben használni, a többi közlekedővel együtt hogyan lehet balesetmentesen célba érni. Pénteken és szombaton zajlottak a fő események, az első program, a bringásreggeli egy minden évben visszatérő, kedvelt eleme a napnak. De készültek a szervezők akadálypályával, gokarttal, az esti órákra pedig szórakoztató programokkal.

A város egyik kedvenc egyesülete, a BRSE is tiszteletét tette a Malom téren, ezzel is megmutatva, mennyire fontos számukra is ez a kezdeményezés. A klubnál ezt az elhivatottságot fémjelzi, hogy a lányok autó helyett kerékpárral közlekednek, amivel a sport fontosságát és a környezettudatosságot is hirdetik nap mint nap. Mellettük természetesen sokan mások is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ezen alkalomból például Szarvas Péter polgármester szintén örömmel váltott a kétkerekű járműre.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.