EUR: 314,43 Ft
CHF: 278,50 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

A családokról szól az őszi nemzeti konzultáció

Októberben indul az újabb nemzeti konzultáció – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára.Beneda Attila elmondta, a konzultáció két legfontosabb témaköre a családok és a demográfia lesz, hogy a kormány lássa, milyen intézkedésekkel lehetne segíteni a gyermekek megszületését. Kiemelte: a kormány a társadalom alapkövének a családokat tekinti, ezért szeretne minden olyan támogatást megadni, ami hozzájárul a gyermekvállaláshoz.

A legutóbbi nemzeti konzultációra 2,3 millióan válaszoltak (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Kitért arra is, hogy a kormány már most is rengeteget tesz a családokért, többek között megteremtették annak lehetőségét, hogy az édesapa is gyesre, gyedre mehessen. Ismertetése szerint tavaly a 140 ezer gyedből 11 ezret férfiak vettek igénybe. További kedvezmény, hogy gyermekük megszületése után az édesapák öt nap szabadságot kapnak.


Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára korábban azt nyilatkozta, hogy a konzultáció előkészítése már gőzerővel zajlik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.