2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Sport

A félig vak csodaló a vb-re megy!

Első világbajnokságára készül Chacco Blue II!  A pej mén már a tavalyi göteborgi Eb-n bemutatkozott világversenyen, akkor Krucsó Szabolccsal a nyergében a legjobb magyarként végeztek, bejutottak a TOP 50-be és végül a 43. helyen zártak.

Chacco Blue II bal szemére vak, ezért Németországban, ahol tenyésztették, gyakorlatilag „leselejtezték” , szinte a vágóhídról vásárolták meg, végül egy magyar üzletember, Kórusz Attila tulajdonába került és azóta sikert sikerre halmoz. Tavaly megnyerte, idén, pedig bronzérmet szerzett Krucsó Szabolcs Chacco Blue II nyergében a díjugrató magyar bajnokságon, de ez a verseny most felkészülés volt az amerikai világbajnokságra.


Chacco Blue II közben már úton is van a vb-re

A világversenyt szeptember 19. és 23. között rendezik meg az Egyesült Államokban, Tryonban.
– Sokkal tapasztaltabbak vagyunk. Elég sok felkészítő versenyen szerepeltünk, és fejlődünk. Remélem a vb-n sikerül hibátlant lovagolnom. Ere megvan minden esély, mert a felkészülés során sem a lovat, sem engem nem hátráltatott sérülés – nyilatkozta Krucsó Szabolcs.

Chacco Blue II közben már úton is van.
– A lovat vasárnap este kamionnal indítottuk útnak, egy napos németországi pihenő után, végül Belgiumban tették repülőre. Külön logisztika kell ilyenkor azért, hogy a versenyre felkészült állat utazása semmilyen nehézségbe se ütközzön – mondta Kórusz Attila.

Kapcsolódó Cikkek