2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

A férfi kosarasok kapitánya nem ismer kegyelmet!

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke szerint egyre jobb a magyar kosárlabda, és ez egyértelműen a válogatottat irányító Ivkovics Sztojan fanatizmusának köszönhető.

– Ha három-négy évvel ezelőtt azt mondja valaki, hogy mi az olasz válogatottal olyan meccset játszunk, amelyből akár mi is győztesen kerülhetünk ki, senki nem hiszi el – mondta Szalay Ferenc a DIGI Sport híradójának a 69-63-ra elveszített vb-selejtezőről, amelyen a magyarok méltó ellenfelei voltak a jóval magasabban rangsorolt olasz csapatnak. – -Nagyon fontos, hogy egy olyan szövetségi kapitányunk van, mint. A szakember mentalitása, a habitusa nem ismer kíméletet és kegyelmet. Egy ’férfiember tűrjön!’ alapelvvel megy előre és halad a válogatott. De nagyon nagy köszönet a kluboknak is, mert a válogatottban magyar klubok, magyar játékosai – magyar képzésből jöttek ki. És mondhat bárki bármit, igenis tudnak a klubok is ilyen szintű munkát végezni. Sok a vita, hogy mennyi külföldi kell. De egyre jobb minőségű külföldiek játszanak a magyar bajnokságban, akiktől nagyon sokat lehet tanulni. A lányoknál ez még magasabb szinten van. Mert az, hogy a Sopron ezüstérmes a Final Fourban, a női Euroliga elején ott van, az egy nagyon-nagyon komoly eredmény – nyilatkozta a kosárelnök.


Ivkovics keze alatt egész jó kis válogatott formálódik

A magyar válogatott legjobbja az olaszok ellen a 25 pontig jutott Vojvoda Dávid volt, aki a Sport24-nek azt mondta: egyre közelebb van a társaság ahhoz, hogy legyőzzön egy igazi nagycsapatot.
– Sajnálom, hogy nem sikerült egy igazi nagycsapatot elkapnunk, ez még mindig hiányzik a repertoárból. Egyre közelebb vagyunk hozzá, de valami mindig nem sikerül. Ettől függetlenül, szerintem büszkék lehetünk az olaszok elleni teljesítményünkre.

A magyar férfi válogatott jelenleg – a már kijutott Litvánia, a második olaszok és a mieinkhez hasonlóan 12 pontos lengyelek mögött – negyedik a vb-selejtezők J csoportjában, ahonnan az első három automatikusan kijut a 2019-es, kínai világbajnokságra. November 29-én Horvátországban, majd három nappal később, itthon Hollandia ellen szerepel a válogatott.
– A hollandokat hazai pályán mindenképp meg kell vernünk. A horvát sztárjátékosok elvileg nem fognak ellenünk játszani, hiszen zajlik az NBA-szezon, úgyhogy abszolút lehet esélyünk ellenük is, ha így tudunk játszani. Nagyon várom már! – lelkendezett a 28 éves Vojvoda.


A vb-selejtezők 2019 februárjában érnek véget, amikor az olaszokkal idegenben játszanak Vojvodáék, zárásként pedig akár a vb-szereplésről döntő meccs következhet a horvátok ellen, Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.