2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Néppártnak

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP – hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

“Nagyon erős és elkötelezett tagja vagyunk az Európai Néppártnak (EPP). Egyáltalán nem áll szándékunkban eltávolodni az EPP hagyományos értékeitől” – jelentette ki az államtitkár.


Arra a felvetésre, hogy a Orbán Viktor miniszterelnök korábban találkozott Steve Bannonnal, Donald Trump amerikai elnök volt stratégiai tanácsadójával, az államtitkár kérdéssel válaszolt:”Miért ne beszélhetnénk valakivel, akinek hasonló elképzelései, megközelítései vannak bizonyos ügyekben?”.

“Az, hogy egy politikai család tagjai vagyunk, nem azt jelenti, hogy nem beszélhetünk más politikusokkal. Ez nem eredményez automatikusan új szövetséget” – tette hozzá.


A Reuters ezzel összefüggésben utalt arra, hogy Magyarország- mint a hírügynökség fogalmazott – “közös ügyeket kíván képviselni a szélsőjobboldali olasz Ligához hasonlókkal”.

Az úgynevezett Sargentini-jelentéssel kapcsolatban Takács Szabolcs kifejtette, hogy “Magyarország támadás alatt áll a migráció kérdésében elfoglalt szilárd álláspontja miatt, és a következő csata az európai parlamenti vita lesz a jelentésről, amely azzal vádolja Budapestet, hogy megszegi az uniós törvényt”.

“Az egész jelentés egy politikai eszköz egy politikai kampányban. Az európai intézmények politikai aktivistaként akarnak fellépni… Mi nyugodtak vagyunk, mert tudjuk, hogy sok kérdésben igazunk van, és ezek a vádak nyilvánvaló hazugságok bizonyos szempontból” – mondta.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.