EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Belföld

A Fidesz-KDNP rendet, közbiztonságot és tisztaságot teremtene a XV. kerületben

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje azt ígéri, rendet, közbiztonságot és tisztaságot teremtene a XV. kerületben, amely szerinte kirívóan gazdátlanná vált az elmúlt években.

László Tamás, a szeptember végi időközi polgármester-választás kormánypárti jelöltje a volt Novák piac területén tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a józsefvárosihoz hasonló piac négy évvel ezelőtti felszámolása óta nem történt semmi a helyszínen, azon kívül, hogy a szomszédságban hajléktalanok telepedtek le, és újra szeméthegyek lepték el a területet. Ezen a helyen már régen P+R parkoló lehetne, hiszen a mellette lévő vasútállomásról 12 perc alatt be lehet jutni a Nyugati pályaudvarra – tette hozzá.


László Tamás a szemetelés felszámolásával kapcsolatban a migráció ügyét hozta példaként.

Közölte: 2015-ben azt mondták Európában, hogy a migránsáradatot nem lehet megállítani, azzal együtt kell élni, ezzel szemben sikerült Magyarországnak egy fizikai határzárat és egy “jogi kerítést” is építeni, valamint ehhez személyi állományt és forrásokat hozzárendelni, de leginkább egy erős akarat kellett ahhoz, hogy a migránsáradatot megfékezzék.


“A szemét ügye az körülbelül ugyanolyan, mint a migránsáradat, erre is a helybéliek azt mondják, hogy nincs mit tenni” – fogalmazott.

Szerinte a felelős emberek úgy nyilatkoznak, hogy az illegális szemétlerakókat nem lehet megszüntetni, a szemetelőket nem lehet tetten érni, és az önkormányzat semmit nem tud tenni az egyre több telken halmozódó, gyakran veszélyes hulladékhegyekkel, a járdák és zöldsávok gondozatlanságával, a veszélyes anyaggal való tüzeléssel és a hajléktalanokkal kapcsolatban.

László Tamás hangsúlyozta: az időközi választásnak az az egyik tétje, hogy lesz-e olyan felelős önkormányzata a kerületnek, amelyik képes arra, hogy megálljt parancsoljon a városrészben uralkodó állapotoknak.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje egy 18 pontból álló javaslatcsomagot ismertetett, amely szerint a zéró tolerancia elvét vezetnék be a szemetelésre, és a legkisebb ilyen esetet is megtorolnák. Emellett – folytatta – feltérképeznék a szemeteléssel veszélyeztetett gócokat és térfigyelő kamerákat telepítenének a helyszínekre. László Tamás az illegális szemétlakók felszámolása és a közterületi tisztaság és rend megteremtése érdekében azt is javasolta, hogy minden ügyben indítsanak szabálysértési eljárást, azonnal reagáljanak a lakossági bejelentésekre, valamint hozzanak létre egy gyorsreagálású csoportot a közterület-felügyeleten belül, amely a nap 24 órájában képes intézkedni.

A kormánypárti politikus a rendezetlen telkeket és közterületeket is térképre vinné annak érdekében, hogy az udvarias figyelmeztetéstől eljuthassanak a rendrakás kikényszerítéséig, valamint feltárná azokat a kerületi helyszíneket is, ahol veszélyes anyagokat égetnek. László Tamás hatékonyabb fellépést sürgetett a játszóterek és parkok védelmére, és a hajléktalanság ügyének humánus, de határozott megoldására szólított fel.

A közrend, a közbiztonság és a köztisztaság megteremtse a kerületben nem kampánytéma, hanem folyamatosan a szívügyünk – hangsúlyozta László Tamás.

A kerületben szeptember 30-án tartanak időközi polgármester-választást, amelyet azt követően kellett kiírni, hogy Hajdu László (Demokratikus Koalíció) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

    Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

  • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

    Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.