2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Egyéb XV.kerület

A Fradi nyerte a Dalnoki-emléktornát

Kerületünk utánpótlás-nevelő egyesülete, a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia ismét megrendezte immár hagyományos emléktornáját, amellyel névadójuk, a legendás  Dalnoki Jenő munkássága előtt tisztelegtek.

A Dalnoki Akadémia ötlete Czuk Henrik egykori ferencvárosi utánpótlásedző fejéből pattant ki még 2005-ben. Miután 2006. február 4-én, 74 éves korában elhunyt Dalnoki Jenő, Czuk Henrik személyesen felkereste a családot, hogy  engedélyt kérjen az akkoriban alakuló focisuli névhasználatához.


A Ferencváros ifjú focistái nyerték meg a Dalnoki emléktornát (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dalnoki leszármazottai, Dalnoki Ildikó és ifjabb Dalnoki Jenő beleegyezésüket adták, így az egykori Fradi-legenda neve szinte néhány hónappal a halálát követően máris a labdarúgással, azon belül is az utánpótlás-neveléssel kapcsolódott össze. A kis lépésekkel induló focisuliból mostanra az ország egyik legeredményesebb utánpótlásbázisa lett, ahol immár évek óta Balogh Ákos vezetőedző irányításával zajlik a munka.

A XIII. alkalommal megrendezett Dalnoki-emléktornán 12 együttes vett részt, minden csapat minimum hat meccset játszott. A végső győzelmet a Ferencváros szerezte meg, a Sopron és az Újpest előtt. A gólkirály a Vasasból Gólik Benjamin lett hét góllal, a legjobb kapusnak a Honvéd játékosát, Németh Barnabást választották.


Kapcsolódó Cikkek