2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb XV.kerület

A Fradi nyerte a Dalnoki-emléktornát

Kerületünk utánpótlás-nevelő egyesülete, a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia ismét megrendezte immár hagyományos emléktornáját, amellyel névadójuk, a legendás  Dalnoki Jenő munkássága előtt tisztelegtek.

A Dalnoki Akadémia ötlete Czuk Henrik egykori ferencvárosi utánpótlásedző fejéből pattant ki még 2005-ben. Miután 2006. február 4-én, 74 éves korában elhunyt Dalnoki Jenő, Czuk Henrik személyesen felkereste a családot, hogy  engedélyt kérjen az akkoriban alakuló focisuli névhasználatához.


A Ferencváros ifjú focistái nyerték meg a Dalnoki emléktornát (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dalnoki leszármazottai, Dalnoki Ildikó és ifjabb Dalnoki Jenő beleegyezésüket adták, így az egykori Fradi-legenda neve szinte néhány hónappal a halálát követően máris a labdarúgással, azon belül is az utánpótlás-neveléssel kapcsolódott össze. A kis lépésekkel induló focisuliból mostanra az ország egyik legeredményesebb utánpótlásbázisa lett, ahol immár évek óta Balogh Ákos vezetőedző irányításával zajlik a munka.

A XIII. alkalommal megrendezett Dalnoki-emléktornán 12 együttes vett részt, minden csapat minimum hat meccset játszott. A végső győzelmet a Ferencváros szerezte meg, a Sopron és az Újpest előtt. A gólkirály a Vasasból Gólik Benjamin lett hét góllal, a legjobb kapusnak a Honvéd játékosát, Németh Barnabást választották.


Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.