2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

A hazai startup vállalkozások globális versenyképessége a tét

A jövő mobilitásának három legfontosabb alappillére kerül terítékre a Hello Tomorrow magyarországi debütáló rendezvényén.

A Millenáris Park B épületében rendezik meg szeptember 27-én a Hello Tomorrow globális szervezet magyarországi debütáló eseményét, ahol kiemelt nemzetközi és hazai előadók, kiállítók, befektetők, állami döntéshozók, akadémikusok és vállalati szakértők részvételével vitatják meg a jövő mobilitásának három legfontosabb alappillérét: az energia hasznosítást, a digitalizációt, vagyis az ipar 4.0-át és a fenntarthatóság kérdéskörét.


A Hello Tomorrow magyarországi képviselete 2018. januárjában alakult meg, a szervezet célja pedig egy olyan tudományos magyar startup ökoszisztéma kiépítése, amely integrálható a nemzetközi hálózatba. A HT feladatának tekinti, hogy megakadályozza az ígéretes magyar tehetségek és technológiák elkallódását, továbbá felkeltse a nemzetközi figyelmet a hazai kihívások és innovációk irányába, valamint fokozza a magyarországi vállalkozások globális versenyképességét a legújabb technológiák feltárásával és bevonásával.

A konferencia három legfőbb kérdése, hogy miként alakulnak át a közlekedési rendszerek és miként járulnak hozzá a fenntarthatósághoz, valamint hogy milyen szerepet játszanak a régió startup vállalkozásai a szektor átformálódásában és végezetül, hogy mely technológiák teszik lehetővé azt, hogy az e-mobilitás széles körben elterjedjen. A konferencia kiváló lehetőséget nyújt a résztvevőknek a kapcsolatépítésre, üzleti tárgyalások megszervezésére és inspirálódásra egyaránt, a rendezvény különleges hangulatához interaktív tárgyak, szimulátorok, E-Mobi kiállítóterem és az egykori Ganz gyár monumentális miliője járul hozzá.

A konferencia az Innovációs és Technológiai Minisztérium, Külgazdasági és Külügyminisztérium, Magyar Nemzeti Kereskedőház, BNP Paribas “worldwide partner”, E-Mobi innovációs fő partner és kiemelt nagyvállalati partnerek támogatásával, szakmai kontribúciójával valósul meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.