2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

A Jobbik összefoghat Gyurcsányékkal

A Ripost számolt be arról, hogy holnap pártkongresszust tart a még megmaradt, de folyamatosan apadó ellenzéki, azaz most már nem ellenzéki, hanem „Ellenálló” párt. A Riposthoz eljuttatott kiáltvány tervezete a Nemzeti Ellenállás Kiáltványa címet viseli, ezt kívánják a párt vezetői elfogadtatni a kongresszussal.

A dokumentumban pedig kijelentik, hogy holnaptól ők már nem ellenzéki párt, hanem Ellenállók lesznek, amely kifejezés ismerős lehet, hiszen a Gyurcsány féle „kétnapos forradalom” is ezt a nevet viselte. Felveti a kérdést a Ripost, hogyan lehetséges, hogy hamarosan összeborul a két ellenzéki párt, vagyis a két Ellenálló közösség?


A Ripost úgy tudja, hogy az Ellenálló kifejezés nem véletlenül lett befutó, annak használata a DK-val folytatott titkos egyeztetés következményeként került be a nagyon komoly Kiáltványba. És mögötte nagyon ravasz politikai megfontolás húzódik.  A DK is kijelentette magáról nemrégiben, hogy ők márpedig „Ellenállók” lesznek, és mindaddig kint lesznek az utcán, amíg meg nem döntik a kormányt. Mindez két napig tartott.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek