2019. október 24., csütörtök
Salamon

Belföld

A Jobbik összefoghat Gyurcsányékkal

A Ripost számolt be arról, hogy holnap pártkongresszust tart a még megmaradt, de folyamatosan apadó ellenzéki, azaz most már nem ellenzéki, hanem „Ellenálló” párt. A Riposthoz eljuttatott kiáltvány tervezete a Nemzeti Ellenállás Kiáltványa címet viseli, ezt kívánják a párt vezetői elfogadtatni a kongresszussal.

A dokumentumban pedig kijelentik, hogy holnaptól ők már nem ellenzéki párt, hanem Ellenállók lesznek, amely kifejezés ismerős lehet, hiszen a Gyurcsány féle „kétnapos forradalom” is ezt a nevet viselte. Felveti a kérdést a Ripost, hogyan lehetséges, hogy hamarosan összeborul a két ellenzéki párt, vagyis a két Ellenálló közösség?


A Ripost úgy tudja, hogy az Ellenálló kifejezés nem véletlenül lett befutó, annak használata a DK-val folytatott titkos egyeztetés következményeként került be a nagyon komoly Kiáltványba. És mögötte nagyon ravasz politikai megfontolás húzódik.  A DK is kijelentette magáról nemrégiben, hogy ők márpedig „Ellenállók” lesznek, és mindaddig kint lesznek az utcán, amíg meg nem döntik a kormányt. Mindez két napig tartott.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    Orbán: Megnyertük az önkormányzati választást

    A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy érzékeny veszteségeket szenvedtek.

  • Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

    Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.