2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Székesfehérvár

A katolikus egyház kilépett a templomból

Elkezdődtek a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényei Székesfehérvár belvárosában.

A megnyitó ünnepségen Hirtling István színművész beszélt többek között élményeiről, a hit fontosságáról. A háttérben a Vox Mirabilis kórus látható Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A vasárnapig tartó fesztivál megnyitóján a rendezvény fővédnökei és védnökei köszöntötték a résztvevőket, majd Udvardy György celebrált megnyitó misét a ciszterci templomban. A megnyitón felszólalt Cser-Palkovics András polgármester, az esemény fővédnöke, Spányi Antal székesfehérvári, Udvardy György pécsi és Székely János szombathelyi megyéspüspök. A beszédek sorát Hirtling István, a Vörösmarty Színház művésze, a KATTÁRS világi védnöke zárta, aki megfogalmazta, hogy mit jelent számára Székesfehérvár és a keresztény hit. Kiemelte annak a jelentőségét, hogy most a katolikus egyház kilép a templomból és egy fesztivállal ünnepet teremt az emberek részére. A rendezvény keretében tudományos konferenciát tartottak, megnyitották Ancsa-Molnár Hajnalka ikonkiállítását, a Katolikus rádió pedig az országalma mellől jelentkezett élő műsorával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.