2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Székesfehérvár

A katolikus egyház kilépett a templomból

Elkezdődtek a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényei Székesfehérvár belvárosában.

A megnyitó ünnepségen Hirtling István színművész beszélt többek között élményeiről, a hit fontosságáról. A háttérben a Vox Mirabilis kórus látható Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A vasárnapig tartó fesztivál megnyitóján a rendezvény fővédnökei és védnökei köszöntötték a résztvevőket, majd Udvardy György celebrált megnyitó misét a ciszterci templomban. A megnyitón felszólalt Cser-Palkovics András polgármester, az esemény fővédnöke, Spányi Antal székesfehérvári, Udvardy György pécsi és Székely János szombathelyi megyéspüspök. A beszédek sorát Hirtling István, a Vörösmarty Színház művésze, a KATTÁRS világi védnöke zárta, aki megfogalmazta, hogy mit jelent számára Székesfehérvár és a keresztény hit. Kiemelte annak a jelentőségét, hogy most a katolikus egyház kilép a templomból és egy fesztivállal ünnepet teremt az emberek részére. A rendezvény keretében tudományos konferenciát tartottak, megnyitották Ancsa-Molnár Hajnalka ikonkiállítását, a Katolikus rádió pedig az országalma mellől jelentkezett élő műsorával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.