EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Székesfehérvár

A katolikus egyház kilépett a templomból

Elkezdődtek a Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényei Székesfehérvár belvárosában.

A megnyitó ünnepségen Hirtling István színművész beszélt többek között élményeiről, a hit fontosságáról. A háttérben a Vox Mirabilis kórus látható Fotó: ÖKK, Molnár Artúr

A vasárnapig tartó fesztivál megnyitóján a rendezvény fővédnökei és védnökei köszöntötték a résztvevőket, majd Udvardy György celebrált megnyitó misét a ciszterci templomban. A megnyitón felszólalt Cser-Palkovics András polgármester, az esemény fővédnöke, Spányi Antal székesfehérvári, Udvardy György pécsi és Székely János szombathelyi megyéspüspök. A beszédek sorát Hirtling István, a Vörösmarty Színház művésze, a KATTÁRS világi védnöke zárta, aki megfogalmazta, hogy mit jelent számára Székesfehérvár és a keresztény hit. Kiemelte annak a jelentőségét, hogy most a katolikus egyház kilép a templomból és egy fesztivállal ünnepet teremt az emberek részére. A rendezvény keretében tudományos konferenciát tartottak, megnyitották Ancsa-Molnár Hajnalka ikonkiállítását, a Katolikus rádió pedig az országalma mellől jelentkezett élő műsorával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.