2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Mráz Ágoston Sámuel: A közép-európai blokk erős és egységes

A közép-európai blokk erős és egységes – mondta a Nézőpont csoport vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel kijelentette: a migráció fontos témává vált, de az nemcsak a migránsokról szól, hanem többek között a szuverenitásról, a társadalmak jövőjéről is. Ezek a kérdések pedig egyre jobban összekovácsolják az közép-európai országokat – tette hozzá.


Az elemzőt Angela Merkel német kancellár és Andrej Babis cseh kormányfő tanácskozásáról kérdezték. Mráz Ágoston Sámuel szerint a találkozó utáni sajtótájékoztató nagyon hasonló volt Angela Merkel és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatójához. Mindketten méltatták a gazdasági együttműködést, ugyanakkor elmondták, hogy a migrációval kapcsolatban ellentétes állásponton vannak.

Mráz Ágoston Sámuel szerint Andrej Babis Orbán Viktor “harcostársa”, mindketten ugyanolyan fontosnak tartják a migráció elleni küzdelmet.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

 • Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meglepkék kínálatában ez az egyik legőrültebb extrém szabadidős tevékenység. Első ránézésre leginkább a 30-as, 40-es évek versenyautóinak kicsinyített másaira hajaznak ezek a Mini Hot Rodok, ám van az a mondás, hogy “kicsi a bors, de erős”.

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.