EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Békéscsaba

A közös történet folytatódik

A Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásához vezető út első fontos állomásához érkeztünk: hivatalosan is átadták a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma, vagy ahogy többen ismerik, a Vízmű megújult tornacsarnokát.

Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója nyitóbeszédében arra emlékeztetett, hogy a gimnázium története sokkal régebben kezdődött, most mégis az 1960-as éveket érdemes felidéznünk: ekkor indult a röplabdaláz a településen, konkrétan ebben az iskolában. Néhány évvel később egy olyan pályát építettek, amely „csak” erre a sportágra volt alkalmas, ez volt a végső elköteleződés. A szakképzési centrum nem sokkal a létrejötte után már megkötötte az együttműködési megállapodást a BRSE-vel, ekkor kezdődött a klub és az intézmény közti szoros kapcsolat.


Baran Ádám, a BRSE elnöke nagy büszkeséggel jelentette be azt is, hogy ez a fejlesztés sem áll le, ugyanis a Magyar Röplabda Szövetség jóváhagyásával újabb 30 millió forintot fordíthatnak a Vízmű tornacsarnokára. A tervek szerint öltözők újulnak meg, fejlesztik a szertárt, és még több kiszolgáló helyiséget alakítanak ki. Minden projektnél kiemelt cél a fenntarthatóság, ezt szolgálja például a jelenlegi világításkorszerűsítés, ami közel 70 százalékos megtakarítást hozhat az intézménynek. Az elhasználódott padló is cserére szorult, ezzel biztonságosabbá is tették a játékteret.

A szakképzési centrum, a klub és az önkormányzat összefogását szimbolizálva egy általuk dedikált röplabdát adott át a diákoknak Mucsi Balázs, Baran Ádám és Szarvas Péter polgármester. A következő nagy közös projekt a munkacsarnok felépítése lesz, ami a leendő röplabdázók mellett ugyanúgy a diákok igényeit is szolgálja majd, hiszen az a döntés született, hogy a Trefort- és a Zwack-tagiskola közelében valósuljon meg a fejlesztés.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.