EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Békéscsaba

A közös történet folytatódik

A Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásához vezető út első fontos állomásához érkeztünk: hivatalosan is átadták a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma, vagy ahogy többen ismerik, a Vízmű megújult tornacsarnokát.

Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója nyitóbeszédében arra emlékeztetett, hogy a gimnázium története sokkal régebben kezdődött, most mégis az 1960-as éveket érdemes felidéznünk: ekkor indult a röplabdaláz a településen, konkrétan ebben az iskolában. Néhány évvel később egy olyan pályát építettek, amely „csak” erre a sportágra volt alkalmas, ez volt a végső elköteleződés. A szakképzési centrum nem sokkal a létrejötte után már megkötötte az együttműködési megállapodást a BRSE-vel, ekkor kezdődött a klub és az intézmény közti szoros kapcsolat.


Baran Ádám, a BRSE elnöke nagy büszkeséggel jelentette be azt is, hogy ez a fejlesztés sem áll le, ugyanis a Magyar Röplabda Szövetség jóváhagyásával újabb 30 millió forintot fordíthatnak a Vízmű tornacsarnokára. A tervek szerint öltözők újulnak meg, fejlesztik a szertárt, és még több kiszolgáló helyiséget alakítanak ki. Minden projektnél kiemelt cél a fenntarthatóság, ezt szolgálja például a jelenlegi világításkorszerűsítés, ami közel 70 százalékos megtakarítást hozhat az intézménynek. Az elhasználódott padló is cserére szorult, ezzel biztonságosabbá is tették a játékteret.

A szakképzési centrum, a klub és az önkormányzat összefogását szimbolizálva egy általuk dedikált röplabdát adott át a diákoknak Mucsi Balázs, Baran Ádám és Szarvas Péter polgármester. A következő nagy közös projekt a munkacsarnok felépítése lesz, ami a leendő röplabdázók mellett ugyanúgy a diákok igényeit is szolgálja majd, hiszen az a döntés született, hogy a Trefort- és a Zwack-tagiskola közelében valósuljon meg a fejlesztés.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.