EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb XI.kerület

A Latinovits Diákszínpad a Vojnovich-Huszár Villában vendégszerepelt

„A szép Verona tárult elénk” a Vojnovich-Huszár Villa kertjében a Szent Imre Gimnázium Latinovits Zoltán Diákszínpada Rómeó és Júlia című előadásán.

A fiatalok Endrédy Gábor színművész, szent imrés öreg diák rendezésében adták elő Shakespeare drámáját – Mészöly Dezső fordításában – Lukácsi Huba tanár-rendező, a Latinovits Zoltán Diákszínpad alapítója tiszteletére. A közönség örömmel nyugtázta a fiatalok szép és pontos szövegmondását, és hogy torzítás nélkül, a szerző eredeti elképzeléseit szem előtt tartva játszották az időtálló művet, a helyszínre szabott díszlettel. Az előadást megnézte Sudár Annamária előadóművész, a diákszínpad örökös tagja, aki 30 évvel ezelőtt alakította a dadus szerepét. – Egy előadás akkor jó, ha kiderül belőle, hogy a darab remekmű. Ez az – mondta.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.