EUR: 327,22 Ft
CHF: 300,82 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Extra

A mellőzöttség fájt Ádám Tamásnak

Még a legnehezebb időszakban is humorba csomagolta fájdalmát Ádám Tamás színész, aki a múlt hét csütörtökön, 66 éves korában, tragikus hirtelenséggel hunyt el otthonában. A Família Kft. sztárja az elmúlt időszakban több keserű üzenetet is megosztott az oldalán, nagyon fájt neki, hogy a munkák elkerülték.

Ádám Tamás színészt a legtöbben a Família Kft. Szép Károlyaként ismerték. Esztergályos Cecíliával a sorozat után is baráti kapcsolatban voltak. A színésznő szerint Ádám Tamás mindenkivel nagyon kedves volt, de érezhetően megtartotta a három lépés távolságot.
– Egy pótolhatatlan tehetség volt, és pontosan ez volt a hátránya is. Mindenhez értett és bármit el tudott játszani. A halála előtti napon még beszéltem vele, mert úgy volt, hogy találkozunk, de aztán lemondta, mert Győrbe kellett mennie. Jókedvű és kedves volt, mint mindig. Ugyanakkor megtartotta mindenkivel a három lépés távolságot, egy bástyát épített maga köré, amelyen senki nem tudott átlépni. Úgy tudom, a szezon végén eljött a szegedi színháztól, azóta munkát keresett. Értetlenül állok a történtek előtt, többször is kerestem a feleségét, de még nem hívott vissza – mondta a Lokálnak Cili.
Ádám Tamás az utóbbi időben furcsa üzeneteket írt a közösségi oldalán, emiatt aggódtak az ismerősei.
– Tudni kell róla, hogy nagyon szarkasztikus humora volt – kezdte a színész egyik volt kollégája. – De sokszor egy vicc mögé rejtette a fájdalmát és az utóbbi hónapokban egyre többször volt végtelenül keserű a posztja. Munkát keresett, de sajnos volt, hogy arra utalt: nincs értelme az életének – tette hozzá az ismerős. A színész törzshelye a lakásához közeli sörbár volt, ahol külön megemlékeztek róla. Egyik este összeültek a barátai, másnap pedig a Colorado Sörbár egy üres székkel emlékezett rá.


A színész – valószínűleg utoljára – tavaly nyáron nyilatkozott a Blikknek, akkor boldogságáról mesélt, ugyanis nagyon várta az unokáját.
– Büszkén mondhatom, hogy 20 év után ismét nagypapa leszek! Augusztusban érkezik a kis Samu, a lányom kisfia, akit már az egész család izgatottan vár. Nagyon hiányzott már egy kisgyerek a családban. Fiam, Ádám zenész a Roy és Ádám ­trióban, a lányom pedig festőművész. 43 évesen lettem először nagypapa, amikor a ma már élvonalbeli vízilabdázó unokámra, Danira kellett vigyáznom – mondta akkor.

Idegenkezűség nem merült fel
A tragikus haláleset kapcsán reagált a Lokálnak a rendőrség is:
„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esetben idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a BRFK ÁKR eljárásban vizsgálja a haláleset körülményeit. Az érvényben lévő szabályoknak megfelelően további tájékoztatást nem adhatunk” – írta a BRFK Kommunikációs Osztálya.


Ádám Tamás 
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ádám Tamás 
MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Kapcsolódó Cikkek