EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Debrecen

A mikrosebészet nagyjai találkoztak

A Debreceni Egyetemen zajló, nemzetközi szinten is egyedülálló színvonalú mikrosebészeti oktatásról is szó volt az ISEM Nemzetközi Kísérletes Mikrosebészeti Társaság 14. kongresszusán, a Kölcsey Központban.

Az International Society for Experimental Microsurgery (ISEM) több mint száz hazai és külföldi szakember, köztük a Debreceni Egyetem szaktekintélyeinek részvételével rendezte meg idei kongresszusát. A neves szakmai tanácskozásra 19 országból, többek közt Brazíliából, Kanadából, Kínából, Japánból, Indiából és több európai országból is érkeztek vendégek. A kétévente szervezett rangos vándortalálkozó korábbi állomásai egyebek mellett Montreal, Sanghaj, Sao Paulo és Kiotó voltak.


A főleg klinikusok – sebészek, plasztikai sebészek, traumatológusok, idegsebészek –, kutatók, biológusok, biotechnológusok és állatorvosok részvételével zajló kongresszuson 80 előadás hangzott el a speciális szakterület aktualitásairól. Beszámoltak az új műtéti technikákról, a legmodernebb mikrosebészeti eszközökről, a robotikáról, a technológiai fejlesztésekről, továbbá a transzplantációs kutatások új kérdéseiről.

Az ISEM elismerő oklevelét Mikó Irén professzor kapta

A kongresszuson elismeréseket is átadtak: Furka Istvánt, a Debreceni Egyetem emeritus professzorát, valamint a temesvári Mihai Ionac professzort Sun Lee Award díjjal tüntették ki. Az ISEM elismerő oklevelét Mikó Irén professzor kapta, aki 13 éven át vezette a Sebészeti Műtéttani Tanszéket, illetve a jogelőd intézetet. Németh Norbert a Scandinavian Microsurgery Academy tiszteletbeli tagja címet vehette át. A társaság fiatal kutatói a Robert Zhong Award elnyerésére pályázhattak, a nemzetközi zsűri döntése alapján a pályázók közül Szabó Balázs, a Debreceni Egyetem PhD-hallgatója vehette át az idei elismerést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.