2019. október 19., szombat
Nándor

Külföld

A nap képe: Harangoztak

A világ legnagyobb szabadon lengő harangja mellett teljesen eltörpülnek a szakemberek a lengyel Metalodlew vállalat krakkói öntödéjében.

Az 50 tonnás Vox Patris nevű harangot a Brazília középső részén fekvő Trindade város Örök Atya-bazilikájának készítette – a krakkói öntödével együttműködve – a Jan Felczynski harangöntő műhely. A négy méter magas, 4,5 méter átmérőjű, rézből és ónból készült idiofont négy motor mozgatja majd a 100 méteres torony tetején.

/Fotó: MTI

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtörtént az első női űrséta!

    Megtörtént az első női űrséta!

    Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.

  • Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    A német szövetségi rendőrség vezetése utasítást adott az ellenőrzés megerősítésére az országhatár valamennyi szakaszán, az egységek feladata az illegális határátlépés és a határokon átívelő bűnözés elleni intenzívebb fellépés, és az embercsempészek új módszereinek feltárása – jelentette pénteken a Der Spiegel című hírmagazin.