EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

A polgármester elszámoltatással fenyegeti a sajtót

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 30-án dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az eseményt azért hívták össze, hogy reagáljanak arra, miszerint az egyik helyi hírportál változatlan formában leközölte a Fidesz által korábban közreadott közleményt.

Márki-Zay és Mátray elmondta, hogy számukra nem politikai kérdés a roma felzárkóztatás, amihez Mátray hozzátette, hogy volt újságíróként szégyelli magát, mert a hírportál a Vásárhelyen legszámottevőbb párt közleményéről tájékoztatta a lakosságot. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy aki elárulja a magyar nemzeti értékeket, számoljon azzal, hogy lesz elszámoltatás, legyen újságíró vagy politikus.


Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy a Fidesz közleménye több hazugságot is tartalmaz, és riogat is. Hozzátette: számol azzal a kockázattal, hogy mindennap hazug és lejárató cikkek jelennek meg, valamint a Városi Televízió megvágja a nyilatkozatait, továbbá a promenad.hu hazugságokat közöl róla nap mint nap. Kiemelte, számára a politika nem karrier.

– Itt igenis ennek a rendszernek egyszer vége lesz, és mindenki, aki most rombolja a magyarságot és elárulja a nemzeti érdekeket, számoljon azzal, hogy igenis lesz elszámoltatás. Nagyon gondolják meg azt, hogy erre az útra – gyűlöletkampány, egymás elleni heccelés – akarják-e vinni az országot és ebben politikusként vagy újságíróként részt vesznek-e – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.