2018. november 14., szerda
Aliz

Egyéb Hódmezővásárhely

A polgármester elszámoltatással fenyegeti a sajtót

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 30-án dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az eseményt azért hívták össze, hogy reagáljanak arra, miszerint az egyik helyi hírportál változatlan formában leközölte a Fidesz által korábban közreadott közleményt.

Márki-Zay és Mátray elmondta, hogy számukra nem politikai kérdés a roma felzárkóztatás, amihez Mátray hozzátette, hogy volt újságíróként szégyelli magát, mert a hírportál a Vásárhelyen legszámottevőbb párt közleményéről tájékoztatta a lakosságot. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy aki elárulja a magyar nemzeti értékeket, számoljon azzal, hogy lesz elszámoltatás, legyen újságíró vagy politikus.


Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy a Fidesz közleménye több hazugságot is tartalmaz, és riogat is. Hozzátette: számol azzal a kockázattal, hogy mindennap hazug és lejárató cikkek jelennek meg, valamint a Városi Televízió megvágja a nyilatkozatait, továbbá a promenad.hu hazugságokat közöl róla nap mint nap. Kiemelte, számára a politika nem karrier.

– Itt igenis ennek a rendszernek egyszer vége lesz, és mindenki, aki most rombolja a magyarságot és elárulja a nemzeti érdekeket, számoljon azzal, hogy igenis lesz elszámoltatás. Nagyon gondolják meg azt, hogy erre az útra – gyűlöletkampány, egymás elleni heccelés – akarják-e vinni az országot és ebben politikusként vagy újságíróként részt vesznek-e – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    Ennyivel bővült a tiltott dizájnerdrogok listája

    A kormány továbbra is kiemelt figyelmet fordít a dizájnerdrogok elleni küzdelemre. Egy most megjelent rendelet a meglévő 74 mellett 11 új anyaggal bővítette a tiltott pszichoaktív szerek listáját – mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

  • Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitizett a hirosimai Békeparkban

    Két bolgár graffitikkel rondított el padokat és más tárgyakat a Japán elleni 1945-ös amerikai atomtámadás emlékének szentelt hirosimai Békeparkban – számolt be kedden a helyi rendőrség, amely az ügyet az ügyészségnek továbbította.