EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Hódmezővásárhely

A polgármester elszámoltatással fenyegeti a sajtót

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 30-án dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az eseményt azért hívták össze, hogy reagáljanak arra, miszerint az egyik helyi hírportál változatlan formában leközölte a Fidesz által korábban közreadott közleményt.

Márki-Zay és Mátray elmondta, hogy számukra nem politikai kérdés a roma felzárkóztatás, amihez Mátray hozzátette, hogy volt újságíróként szégyelli magát, mert a hírportál a Vásárhelyen legszámottevőbb párt közleményéről tájékoztatta a lakosságot. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy aki elárulja a magyar nemzeti értékeket, számoljon azzal, hogy lesz elszámoltatás, legyen újságíró vagy politikus.


Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy a Fidesz közleménye több hazugságot is tartalmaz, és riogat is. Hozzátette: számol azzal a kockázattal, hogy mindennap hazug és lejárató cikkek jelennek meg, valamint a Városi Televízió megvágja a nyilatkozatait, továbbá a promenad.hu hazugságokat közöl róla nap mint nap. Kiemelte, számára a politika nem karrier.

– Itt igenis ennek a rendszernek egyszer vége lesz, és mindenki, aki most rombolja a magyarságot és elárulja a nemzeti érdekeket, számoljon azzal, hogy igenis lesz elszámoltatás. Nagyon gondolják meg azt, hogy erre az útra – gyűlöletkampány, egymás elleni heccelés – akarják-e vinni az országot és ebben politikusként vagy újságíróként részt vesznek-e – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.