2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Hódmezővásárhely

A polgármester elszámoltatással fenyegeti a sajtót

Sajtótájékoztatót tartott augusztus 30-án dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az eseményt azért hívták össze, hogy reagáljanak arra, miszerint az egyik helyi hírportál változatlan formában leközölte a Fidesz által korábban közreadott közleményt.

Márki-Zay és Mátray elmondta, hogy számukra nem politikai kérdés a roma felzárkóztatás, amihez Mátray hozzátette, hogy volt újságíróként szégyelli magát, mert a hírportál a Vásárhelyen legszámottevőbb párt közleményéről tájékoztatta a lakosságot. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztató végén elmondta, hogy aki elárulja a magyar nemzeti értékeket, számoljon azzal, hogy lesz elszámoltatás, legyen újságíró vagy politikus.


Mátray Attila, a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke és dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere kifejtette, hogy a Fidesz közleménye több hazugságot is tartalmaz, és riogat is. Hozzátette: számol azzal a kockázattal, hogy mindennap hazug és lejárató cikkek jelennek meg, valamint a Városi Televízió megvágja a nyilatkozatait, továbbá a promenad.hu hazugságokat közöl róla nap mint nap. Kiemelte, számára a politika nem karrier.

– Itt igenis ennek a rendszernek egyszer vége lesz, és mindenki, aki most rombolja a magyarságot és elárulja a nemzeti érdekeket, számoljon azzal, hogy igenis lesz elszámoltatás. Nagyon gondolják meg azt, hogy erre az útra – gyűlöletkampány, egymás elleni heccelés – akarják-e vinni az országot és ebben politikusként vagy újságíróként részt vesznek-e – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.