EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Belföld

A Sargentini-jelentés alapján megindítandó eljárás nem áll sem az unió, sem Magyarország érdekében

Kezdjük a fától nem látni az erdőt – minősítette a Sargentini-jelentés vitáját az m1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Azt mondta, az Európai Unió nem cél, hanem eszköz, amelynek a tagállamok javát kell szolgálnia, márpedig a Sargentini-jelentés alapján megindítandó eljárás nem áll sem az unió, sem Magyarország érdekében.


A szakértő szerint Magyarország érdekeivel azért ellentétes ez az eljárás, mert “mondvacsinált és nem valós okok miatt, homályos fogalmakra – mint a demokrácia, az emberi jogok – hivatkozva”, hatáskörön túlterjeszkedve, olyan területeken járna el, ahol az EU-nak nincs kompetenciája.

Közösségi szinten súlyos kérdéseket felvetve okoz jogbizonytalanságot az eljárás, ezzel hónapokra, évekre az instabilitás növelése felé hatva – közölte Szánthó Miklós.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Újabb hidegfronttal kezdődik a hét

    Viharos széllel újabb hidegfront érkezik a jövő hét elején, eső is várható, de sok lesz a napsütés is. Helyenként 20, míg másutt inkább 15 fok körül alakulnak a maximumok, a leghidegebb órákban viszont néhol fagyra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

  • A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is prioritás lett a biztonság

    A turizmusban is nagyon fontos lett a biztonság – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.