EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

A Sargentini-jelentés célja, hogy hazánkat irányváltásra kényszerítse migráció kérdésében

Orbán Viktor is részt vesz az Európai Parlamentben a Sargentini-jelentésről szóló vitában szeptember 12-én. A Magyarországot elítélő jelentés már több mint egy éve készül, a zöldpárti Judith Sargentini szerint jogállamisági problémák kellene bevetni Magyarország ellen a legszigorúbb büntetést, az úgynevezett uniós atomfegyvert.

A magyar kormány azt tartja meghatározó tényezőnek, hogy mi a hasznos Magyarország számára – fogalmazott az M1 péntek esti műsorában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Mint mondta, jól látszik, hogy a nemzeti identitás védelme és a bevándorlás Európa-szerte az első számú politikai témává nőtte ki magát, a migráció volt a fő téma többek között az olasz, osztrák és a német választásokon is – írja a Híradó.hu.

Úgy véli, ez nem véletlen, hiszen az európai állampolgárok is tudják, súlyos biztonsági, szociális és társadalmi kockázatot jelent a bevándorlás.


Dömötör Csaba a műsorban arról beszélt: újfajta irány alakul ki Európában, amely felülírja az eddigi pártpolitikai törésvonalakat. Két oldal van, az egyik támogatja a migránsok bevándorlását, a másik oldal pedig teljességgel ellenzi azt – a Sargentini jelentés célja, hogy Magyarországot irányváltásra kényszerítse migráció kérdésében – szögezte le.

A jelentés számon kéri az országon a kötelező elosztás rendszerét, amelyben Magyarország nem kíván részt venni, emellett támadja a Stop Soros törvénycsomagot is, amelynek lényege, hogy büntethetővé tegye az illegális bevándorlás szervezését. A jelentés támadja a jogi határzárat és védelmébe vesz egy olyan terroristát, aki kövekkel dobálta meg a hatóságokat Röszkénél – jegyezte meg Dömötör Csaba az M1 esti műsorában.


A Sargentini-jelentés egy nyomásgyakorlási eszköz Magyarország ellen, amely olyan kérdéseket vet fel, amelyeket a kormány már rég lezárt az Európai Bizottsággal – hangsúlyozta.

Dömötör Csaba szerint az Európai Parlamentben jelenleg a migrációt támogató politikusok vannak többségben, pedig az európai állampolgárok 70 százaléka véli súlyos problémának az illegális bevándorlás jelenségét. Az államtitkár a Századvég kutatására hivatkozva hozzátette, hogy a kutatás szerint további 62 százalék véli úgy, hogy a migránsok jelenléte növeli a bűncselekmények számát Európában.

A közelgő európai parlamenti választásokon nemcsak arról születik döntés, hogy a belső piaci szabályok hogyan változnak. Dömötör Csaba szerint sokkal többről van szó, ugyanis Európa jövőjét határozzuk meg több évtizeddel előre; azt is hangsúlyozta, ha a bevándorlás politikában „ütemet tévesztünk”, azt már később nem lehet korrigálni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.