EUR: 358,22 Ft
CHF: 338,33 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Külföld

A SpaceX segítségével indul a Hold felkutatására egy japán vállalkozás

A SpaceX amerikai űrhajózási vállalkozás segítségével indul a Hold felkutatására az ispace japán vállalkozás. A tokiói cég két holdmisszióra írt alá szerződést a SpaceX-szel.

A SpaceX egy leszállóegységet és egy holdjárót fog a Holdra vinni Falcon 9-es rakétáján. A tervek szerint 2020-ban kerülnek az eszközök Hold körüli pályára, majd landolási kísérletet tesznek 2021 közepén.


Hakamada Takesi, az ispace vezetője elmondta, hogy cége és a SpaceX osztozik azon az elképzelésen, hogy egyszer majd lehetővé válik az emberek számára az űrbéli élet. Az ispace reményei szerint a jövőben kormányoknak és magánügyfeleknek kínálhat szolgáltatásokat.

Gwynne Shotwell, az SpaceX elnöke kifejtette: a vállalkozás büszke arra, hogy a japánok őket választották ki első Hold-missziójukra.

A SpaceX vezetője, Elon Musk egy hete jelentette be, hogy Mezava Juszaku japán milliárdos lesz a 2023-ra tervezett, ötnapos Hold körüli utazásuk első magánügyfele.

Az ispace nem közölt adatokat arról, milyen költségei lesznek Hold-missziójának. Hakamada szerint azonban a cég már csaknem 95 millió dollárt gyűjtött össze befektetőktől.

Kapcsolódó Cikkek